«Συνάντηση Σπύρου Ταλιαδούρου με το Δ.Σ. του νομαρχιακού σωματείου Καρδίτσας ΑΜΕΑ»


Με το Δ.Σ. του Νομαρχιακού Σωματείου Καρδίτσας ΑΜΕΑ, συναντήθηκε στα γραφεία του Σωματείου ο Βουλευτής κ. Σπ. Ταλιαδούρος. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Τσίγκας ο Γραμματέας κ. Δ. Κωτούζας και ο κ. Δ. Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Η. Τσίγκας επεσήμανε ότι:

« Τα άτομα με αναπηρία τις τελευταίες ημέρες βομβαρδίζονται κυριολεκτικά από ειδήσεις που προμηνύουν ένα ζοφερό μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Οι διαρκείς αναφορές από τα ΜΜΕ για την περικοπή πάσης φύσεως επιδομάτων συμπεριλαμβανομένων των αναπηρικών επιδομάτων (προνοιακών, εξωϊδρυματικού επιδόματος κλπ) και ακόμα και αυτών των ελαχίστων φοροαπαλλαγών για τα άτομα με αναπηρία όπως ισχύουν σήμερα χαρακτηρίζονται επιεικώς ως ασκήσεις ψυχολογικής βίας στην πιο ευπαθή διαχρονικά ομάδα του ελληνικού πληθυσμού. Σε περίπτωση που αυτές οι περικοπές γίνουν πραγματικότητα οδηγούν σε συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης.

Τα τελευταία δύο χρόνια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους βιώνουν σε πολύ μεγαλύτερη ένταση τη φτώχεια την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Είναι αδιανόητη, απάνθρωπη και άνευ λογικής οποιαδήποτε συζήτηση για την περικοπή προνοιακών επιδομάτων, φοροαπαλλαγών και όποιων, πενιχρών άλλωστε, οικονομικών παροχών σε πολίτες που βιώνουν διαχρονικά τη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

Ο κ. Ταλιαδούρος συμφώνησε ότι είναι αδιανόητο να γίνει περικοπή των προνοιακών επιδομάτων. Άλλωστε, ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει περικοπή.

Επίσης συζητήθηκαν τα ζητήματα της επίσπευσης των διαδικασιών του ΚΕΠΑ για την πιστοποίηση και αξιολόγηση της αναπηρίας, για τη συνέχιση λειτουργίας των υποστηρικτικών κέντρων ημερήσιας φροντίδας, τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των φαρμάκων, την προσβασιμότητα που αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα που στερεί την δυνατότητα στους ΑΜΕΑ να ασκούν ισότιμα με τους άλλους πολίτες τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Τέλος οι κ.κ. Τσίγκας, Κωτούζας και Τσίπρας επέδωσαν στον κ. Ταλιαδούρο αναλυτικό υπόμνημα με τα προβλήματα και τις προτάσεις για την αντιμετώπιση τους. Ο κ. Ταλιαδούρος ανέλαβε να ενημερώσει τους συναρμόδιους Υπουργούς για τα θέματα των ΑΜΕΑ.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα εορτασμού της 30ης Σεπτεμβρίου, ως ημέρας μνήμης των εθνικών μας ευεργετών
Επόμενο άρθρο Θέσεις και προτάσεις της Οικόσφαιρας και της Οικολογικής γιορτής για τα δικαιώματα των ζώων με αφορμή την θανάτωση των σκυλιών στην πόλη μας