Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας


Μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος με το προεδρείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Καρδίτσας.

Τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βάιος Κουτής, όσο και τα μέλη του έθεσαν στον κ. Αντιπεριφερειάρχη τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν φέτος κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, λόγω της πανδημίας του covid- 19, καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή προστασία για μαθητές και δασκάλους. Από την πλευρά του και ο κ. Νούσιος τόνισε ότι η Π.Ε Καρδίτσας εφαρμόζοντας και τις οδηγίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι καθ΄όλα έτοιμη να συνδράμει στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί.

Ένα επίσης σημαντικό θέμα που συζητήθηκε  ήταν και αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων τόσο μέσα στην πόλη της Καρδίτσας, όσο και σε Δημοτικά Διαμερίσματα, για το οποίο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε: ‘’ Με βάση την θεμελιώδη αρχή του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού για την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων προς όφελος μαθητών και εκπαιδευτικών , προχωρούμε στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και με στόχο την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας για μαθητές και δασκάλους. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη συνεχούς βελτίωσης των υπαρχόντων σχολικών υποδομών και δημιουργούμε ένα πιο φιλόξενο και ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον’’.

Ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα της κατασκευής του Σχολείου Ειδικής Αγωγής, για το οποίο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι  η Π.Ε Καρδίτσας θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση του έργου και την απόδοσή του στην μαθητική κοινότητα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης η αντιπρόεδρος του συλλόγου κα Αντωνία Τσουπαροπούλου, ο γραμματέας κ. Δημήτρης Ταξιάρχης, ο ταμίας κ. Στέφανος Θεολόγης και το μέλος κ. Βασίλης Ακρίβος.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλη ανταπόκριση είχε πανελλαδικά το Λεύκωμα για την ιστορία του Φεστιβάλ Θεάτρου
Επόμενο άρθρο Η Κοινή Δράση Εκπ/κών Π.Ε. για το ειδικό σχολείο Καρδίτσας