Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλού με καλλιεργητές στέβιας


Συνάντηση με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την δημιουργία αγροτικού συνεταιρισμού για την καλλιέργεια και μεταποίηση της στέβιας στην περιοχή μας είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 13/12 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός .

Τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, Πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Γεώργ. Κουλουσούσας, συνοδευόμενα και από το Δ/ντη της ΑΝΚΑ κ. Β. Μπέλλη, παρουσίασαν στον Δήμαρχο Καρδίτσας τους στόχους της πρωτοβουλίας τους,  μέσω της οποίας εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να προωθήσουν αποτελεσματικότερα την καλλιέργεια της στέβιας -που όπως τόνισαν, θεωρείται μια εναλλακτική καλλιέργεια με σημαντικές προοπτικές,- καθώς και να προχωρήσουν στην μεταποίησή της.

Ενημέρωσαν επίσης ότι η ιδρυτική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2441352400 (κ. Απ. Μάππας)

Ο κ. Παπαλός συνεχάρη τους παραγωγούς για την πρωτοβουλία τους, ευχόμενος παράλληλα κάθε επιτυχία στο εγχείρημά τους. Χαρακτήρισε επίσης ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η καλλιέργεια της στέβιας στην περιοχή μας θα στηριχθεί στην συνεργατικότητα, η οποία, όπως τόνισε, όταν αναπτύσσεται σε υγιείς βάσεις και με υγιείς νοοτροπίες μπορεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη για τους παραγωγούς, επιτυγχάνοντας  οικονομίες κλίμακας, μείωση του κόστους παραγωγής, λειτουργία μηχανισμών προώθησης, αλλά και  μεταποίησης  των προϊόντων των παραγωγών, προσδίδοντάς τους προστιθέμενη αξία.

Ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Επιτροπής, ότι Δήμος παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν την καλλιέργεια της στέβιας και ήδη έχουν γίνει σχετικές συναντήσεις και με τον συντοπίτη μας γεωπόνο κ. Ζαχοκώστα, ο οποίος έχει εργαστεί συστηματικά και με ιδιαίτερο ζήλο για την προώθηση της συγκεκριμένης καλλιέργειας.

«Ως Δήμος Καρδίτσας πιστεύουμε στην ανάγκη ενημέρωσης  και υποστήριξης των αγροτών της περιοχής μας για την ενασχόλησή τους με νέες και δυναμικές καλλιέργειες, όπως αυτή της στέβιας και  αυτό αποτελεί  βασική προτεραιότητα του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου που συγκροτήσαμε από την αρχή της θητείας μας. Να είστε βέβαιοι ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του Γραφείου και του Δήμου μας θα στηρίξουμε το εγχείρημά σας, για να δοθεί μία ακόμα εναλλακτική διέξοδος στους παραγωγούς της περιοχής μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης