Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας


 Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας είχε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων/νος Παπαλός παρουσία και του Αντιδημάρχου κ. Νικ. Καραγιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της εκπαίδευσης που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου.

 Αρμοδιότητες που με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» έχουν διευρυνθεί και περιλαμβάνουν πλέον, εκτός των άλλων, την ανέγερση σχολείων και την κατανομή πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων,  τη μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης κ.α.

Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών απαιτεί και τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων, κάτι που προς το παρόν δεν είναι πλήρως διασφαλισμένο, γεγονός που δημιουργεί έντονο προβληματισμό τόσο στη Δημοτική Αρχή, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Θέμα αιχμής που συζητήθηκε επίσης είναι η εφαρμογή του σχεδίου συνενώσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που προωθεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για το οποίο εκφράζονται σοβαρές ενστάσεις από τους εκπαιδευτικούς, τις ανησυχίες των οποίων συμμερίζεται και η Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Παπαλός διαβεβαίωσε τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ότι ο τομέας της Παιδείας αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, η οποία σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσει  την ομαλή λειτουργία των σχολείων και να ασκήσει αποτελεσματικά τις αρμοδιότητες που μεταφέρονται στο Δήμο, διεκδικώντας ταυτόχρονα την πλήρη απόδοση των αντίστοιχων πόρων.

Προηγούμενο άρθρο Απάτη μέσω διαδικτύου
Επόμενο άρθρο ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ