Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας με τον Δ/ντη του Υποκαταστήματος Λάρισας του ΕΛΓΑ


 Συνάντηση με τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος Λάρισας του ΕΛ.Γ.Α. κ. Δημ. Λαζαρόπουλο είχε  το πρωί της Πέμπτης 2/6 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου παρουσία και της γεωπόνου του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης και του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δ. Καρδίτσας κ. Μαρ. Σκόνδρα με βασικό θέμα συζήτησης τις ζημιές από πλημμύρες που υπέστησαν καλλιέργειες στα όρια του  Δήμου Καρδίτσας από τις έντονες βροχοπτώσεις της 27ης Μαΐου, για τις οποίες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αθ. Μαρκινός απέστειλε άμεσα προς τον κ. Δημ. Λαζαρόπουλο σχετική επιστολή.

 Ο κ. Παπαλός ζήτησε από τον κ. Λαζαρόπουλο να σταλούν το ταχύτερο δυνατόν οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές για την έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών και την κίνηση των διαδικασιών αποζημίωσης των παραγωγών.

Ο κ. Λαζαρόπουλος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να επισκεφθεί ο ίδιος τις πληγείσες καλλιέργειες μετά τη συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο, συνοδευόμενος από στελέχη του  Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε δειγματοληπτικά καλλιέργειες στην Δημοτική Ενότητα Κάμπου που επλήγη από τη νεροποντή της περασμένης Παρασκευής.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Αθ. Μαρκινό, στην έδρα του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης, στο Σταυρό, ο οποίος του επισήμανε οτι το πρόβλημα των παραγωγών είναι μεγαλύτερο ειδικά τη φετινή χρονιά που η σπορά έχει οψιμήσει πάρα πολύ και ζήτησε από την Υπηρεσία του ΕΛΓΑ να δείξει την ανάλογη ευαισθησία.

Παράλληλα συζητήθηκαν διάφορα θέματα όπως το υψηλό κόστος της ασφαλιστικής  εισφοράς των παραγωγών στον ΕΛΓΑ για τη φετινή χρονιά, για το οποίο ο κ. Μαρκινός τόνισε την ορθότητα του αιτήματος των παραγωγών για μείωση του ασφαλίστρου.

Ζήτησε επίσης πληροφόρηση για την πορεία της διαδικασίας των αποζημιώσεων των  βαμβακοπαραγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν από τις βροχοπτώσεις της περσινής καλλιεργητικής περιόδου.

Τέλος ο κ. Λαζαρόπουλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα διαβεβαίωσε ότι ο ετοιμότητα Οργανισμός είναι σε απόλυτη ετοιμότητα σχετικά με την αντιχαλαζική προστασία των καλλιεργειών στα όρια του Δήμου Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Άρχισαν οι εγγραφές μαθητών και νηπίων για το σχολικό έτος 2011-2012
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Συνεργείων ΕΑΣ Καρδίτσας από Παρασκευή 3/6/2011