Ειδήσεις

Συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας, στα πλαίσια των ενεργειών του για την επίλυση των προβλημάτων υγείας του Νομού μας, επισκέφτηκε την Παρασκευή 04/03/2016 τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Αντωνίου Νέστωρα.

Κατά τη συνάντηση συζητήσαμε για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και ειδικότερα για την υποστελέχωση  όλων σχεδόν των τμημάτων, για το πρόβλημα του αξονικού τομογράφου που συνεχίζει να μη λειτουργεί, για τη μονάδα τεχνητού νεφρού που λειτουργεί με έναν Επικουρικό γιατρό, για τη γυναικολογική, οφθαλμολογική κλινική που λειτουργούν και αυτές με ένα γιατρό.

Αναφερθήκαμε στην κατάσταση των Κέντρων Υγείας, στις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών εδώ και 5 μήνες και το τι μέλει γενέσθαι για τις περικοπές από την 1-1-2015. Μιλήσαμε για την έλλειψη κονδυλίων για καύσιμα που έχει σαν αποτέλεσμα την ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  των ασθενοφόρων των Κέντρων  Υγείας.

Ενημερώσαμε την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ για την έλλειψη θέρμανσης, καθαριότητας και συντήρησης των αγροτικών ιατρείων και ζητήσαμε από τον κ. Αντωνίου να προβεί σε κατάλληλες ενέργειες για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του  Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας για την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε για τις μετακινήσεις των  Γενικών Ιατρών των Κέντρων Υγείας στο Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου μας.

Συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα των προσφύγων όπου ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες – ενέργειές του και για την απόφαση μας να συμβάλουμε στην κάλυψη των οποιοδήποτε κενών υπάρξουν στην παροχή υγείας αυτών των συνανθρώπων μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας σεβόμενος το θεσμικό του ρόλο θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του σε όλους τους υπεύθυνους φορείς που εμπλέκονται   στα θέματα υγείας στοχεύοντας όπως πάντα, τόσο στην άρτια λειτουργία των δομών υγείας όσο και του κοινού καλού του συνόλου του πληθυσμού του Νομού μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Τα αποτελέσματα των εκλογών της Ένωσης Καταστηματαρχών
Επόμενο άρθρο Στο συνέδριο του ΣΕΠΕ για την Ψηφιακή Οικονομία ο Κώστας Αγοραστός