Ειδήσεις

Συνάντηση του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τον υπουργό Εσωτερικών


Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και το μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης,συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν στους Δήμους της Θεσσαλίας με κυριότερο τις προτάσεις που κατατέθηκαν ή θα κατατεθούν για ένταξη προτεινόμενων έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο υπουργός τόνισε με σαφήνεια ότι το πρόγραμμα έχεις διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει περί τα 5.000 έργα από την εκτέλεση των οποίων εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περί τις 40.000 θέσεις εργασίας. Δίνει εκτός των άλλων τη δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και ποιότητας ζωής και να συμβάλλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Μέσα από την υλοποίησή του, ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος,  ικανοποιούνται οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης που είναι απόλυτα συνυφασμένοι με το στόχο για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας. Το πρόγραμμα, κατέληξε ο υπουργός, δίνει επίσηςτη δυνατότητα και στους δήμους που δεν έχουν επάρκεια τεχνικών υπηρεσιών να μετάσχουν σε αυτό καθώς υπάρχει πρόβλεψη τεχνικής στήριξης από τους μηχανικούς της ΕΕΤΑΑ και ειδικός άξονας χρηματοδότησης των μελετών.

Ο Θανάσης Νασιακόπουλος αφού εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή του για την συναντίληψη ως προς το ρόλο της Αυτοδιοίκησης που υπάρχει με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και για τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί χαρακτήρισε πρόγραμμα  «Αντώνης Τρίτσης» νέο πολυεργαλείοστα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αναγνώρισε στη συνέχεια ότι  ο στόχος του προγράμματος είναι τριπλός. αναπτυξιακός, κοινωνικός και περιβαλλοντικός.  Αποτελεί μια δελεαστική πρόκληση για την ανασυγκρότηση των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών. Οι καινοτομίες που εισάγει μπορούν να συμβάλλουν στην βελτίωση των υποδομών των Δήμων όλης της χώρας. Μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί από τους Δήμους της ΠΕΔ Θεσσαλίας προτάσεις που αφορούν στις υποδομές  ύδρευσης, διαχείρισης αστικών λυμάτων, αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και αγροτικής οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 57.960.000 Ευρώ.

Ο υπουργός κλείνοντας τη συνάντηση εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αρτιότητα των κατατεθειμένων μελετών και των προτάσεων που τις στηρίζουν καθώς και για την τάχιστη ανταπόκριση των Δήμων της Θεσσαλίας για ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Προηγούμενο άρθρο Νίκος Καρδούλας: Ανάλυση 9 δημοσκοπήσεων του Νοεμβρίου
Επόμενο άρθρο 25 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα – 93 στην υπόλοιπη Θεσσαλία