Ειδήσεις

Συνάντηση του υπ. Βουλευτή Σταύρου Παπαγεωργίου με τη διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας


Τιμώντας τις Αρχές και τα Σώματα Ασφαλείας του νομού μας ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ του νομού μας κος Σταύρος Παπαγεωργίου επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως και συναντήθηκε με τον διοικητή και τα στελέχη της υπηρεσίας. Στη συζήτηση που έγινε αναφέρθηκαν τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, καθώς και το σημαντικό ζήτημα της σύνδεσης του κτιρίου με το σύστημα βιολογικού καθαρισμού της πόλης το οποίο καθυστερεί παρά τις προσπάθεια που καταβάλλονται συνεχώς από τη διοίκηση. Όσο το θέμα παραμένει άλυτο εγκυμονούν σημαντικοί κίνδυνοι για την υγιεινή του προσωπικού και τη δημόσια υγεία.

Επίσης, αναφέρθηκαν στα θέματα συνεργασίας με άλλους φορείς του νομού μας, με τους οποίους υπάρχει άριστη συνεργασία, καθώς όσες φορές χρειάστηκε στήριξαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο της.

Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η παλαιότητα των οχημάτων, ενώ προτάθηκε η χρησιμότητα της απόκτησης δύο μικρών αεροσκαφών τύπου PJLπου παρόμοια υπάρχουν στη Λαμία. Αυτά θα μπορούσαν να σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Μυρίνης, αρκεί να δημιουργηθούν κάποιες μικρές υποδομές όπως αντλία για τη λήψη νερού. Η χρησιμότητα των αεροσκαφών αυτών θα ήταν καθοριστική στην αρχική ανάπτυξη της φωτιάς, ειδικά σε δύσβατες περιοχές. Το δε κόστος πτήση των αεροσκαφών αυτών σε σχέση με άλλα αεροσκάφη είναι πάρα πολύ μικρό. Περίπου κάθε πτήση κοστολογείται στα 200 ευρώ και μπορούν να μεταφέρουν 500ccνερού.

Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να δοθούν άμεσαλύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και συνεχάρη τους εργαζόμενους αδιάκοπο αγώνα τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κώστα Τσιάρα για τους επιτυχόντες
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση ΑΝΚΑ για τη στέγαση προσφύγων στην Καρδίτσα