Συνάντηση Τσιάρα με τον Κινέζο πρωθυπουργό


Τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάγνκ υποδέχθηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο  ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Κώστας Τσιάρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε οι δυνατότητες σύμπραξης και συνεργιών μεταξύ των κοινοβουλίων της Ελλάδας και της Κίνας, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην ευρύτερη συνεργασία των δύο χωρών.  Από ελληνικής πλευράς εκφράσθηκε η ικανοποίηση για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας την ελληνική οικονομία και χαιρετήθηκαν τα νέα επενδυτικά σχέδια τα οποία συμφωνηθήκαν. Η Βουλή των Ελλήνων  θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην υποστήριξη αυτής της πολιτικής οικονομικής προσέγγισης με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τους δύο λαούς μας. Ταυτόχρονα,  έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πλούσιο πολιτισμικό υπόβαθρο των δύο εθνών και τη μεγάλη δυνατότητα που δίνεται για επικοινωνία μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης μέσα από Ελληνο-κινεζική προσέγγιση.

Ο Κινέζος Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του διεμήνυσε, πως ο σκοπός της επίσκεψής του είναι να προωθηθούν οι πρακτικές συνεργασίας σε κάθε τομέα ανάμεσα στις δύο χώρες. Η κινεζική πολιτική ηγεσία θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τις κινεζικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα, καθώς θεώρει, ότι η επένδυση στη χώρα μας αποτελεί επένδυση στο μέλλον.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας-κινητικότητας
Επόμενο άρθρο Γενική Συνέλευση ΑΣ Οσπρίων και Προϊόντων Διατροφής Καρδίτσας