Ειδήσεις

Συνάντηση των Διοικητών της ΕΜΑΚ Θεσσαλίας και της Π.Υ. Μουζακίου με τον Δήμαρχο Γ. Κωτσό


Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Γιώργο Κωτσό, πραγματοποίησαν την Δευτέρα 27/8/2018, ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Θεσσαλίας κ. Λάμπρος Κίτσιος και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου κ. Στέλιος Φούκας.

Έγινε συζήτηση γύρω από την ισχυροποίηση της ήδη άριστης σχέσης που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και των κρατικών Υπηρεσιών διάσωσης και πυροπροστασίας, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μουζακίου δήλωσε αρωγός στο δύσκολο πολυδιάστατο έργο τους.

Ο κ. Κωτσός επισήμανε ότι η αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας στη χώρα μας, εκ των πραγμάτων τίθεται σε απόλυτη προτεραιότητα μετά την πλημμύρα στη Μάνδρα και την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, όπου πολλοί συνάνθρωποί μας βρήκα τραγικό θάνατο, χάθηκαν ολόκληρες περιουσίες και καταστράφηκε το φυσικό περιβάλλον.

Αμφότεροι συμφώνησαν να βρίσκονται συνεχώς σε επαφή και στενή συνεργασία, προκειμένου να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο η ετοιμότητα επέμβασης των δυνάμεών τους όπου και όποτε αυτό απαιτηθεί.

«Τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας θα απασχολούν όλο και πιο έντονα την κοινωνία μας καθώς μπήκαμε σε περίοδο έντονων καιρικών και φυσικών φαινομένων. Η σωστή προετοιμασία και η απαιτούμενη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην κατεύθυνση κατ’ αρχήν της πρόληψης και στη συνέχεια της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών είναι ιδιαίτερα καθοριστικοί παράγοντες στον περιορισμό των ζημιών και στην αποφυγή δυσάρεστων αποτελεσμάτων. Προς αυτή την κατεύθυνση η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργάζεται άψογα με όλες τις υπηρεσίες και ιδιαίτερα με την Πυροσβεστική η οποία θεωρείται  από τους πιο φιλικούς και συνεργάσιμους μηχανισμούς που διαθέτει το κράτος μας.» τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός που επανέφερε την πρότασή του να υπάρξει πρόβλεψη στο ΕΣΠΑ και στα ΠΕΠ για ειδικό μέτρο που θα αφορά στη χρηματοδότηση ζητημάτων πολιτικής προστασίας.

Προηγούμενο άρθρο Μέχρι 40% οι απώλειες στις πρώιμες ντομάτες στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Ενισχύσεις από το ΥΠΕΣ για λειτουργικές δαπάνες σχολείων στην Καρδίτσα