Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ


Αντιπροσωπεία εργαζομένων στα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ) επισκέφτηκαν   τους τρεις βουλευτές,  Χρ. Κατσαβριά –Σιωροπούλου, Σπ. Λάππα και Ν. Μιχαλάκη   στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου οι εργαζόμενοι να ενημερώσουν τους βουλευτές σχετικά με τα προβλήματά τους και τις προτάσεις του κλάδου τους καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα του  πανελλήνιου συλλόγου τους(ΠΑΣΕΚΔΑΠ), αλλά και για να ζητήσουν την παρέμβασή τους για την επίλυση προβλήματος σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων τους που προέκυψε μετά από τυπική παράλειψη των υπηρεσιών του δήμου για την έγκαιρη μέχρι 31-12-2014 ανανέωση των συμβάσεων τους. Σχετικά με το τελευταίο οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία καταθέτοντας σχετική τροπολογία που θα επιλύσει άμεσα  το θέμα.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε το έργο και η προσφορά των πέντε κέντρων του νομού  που λειτουργούν αδιαλείπτως εδώ και δύο δεκαετίες περίπου καλύπτοντας μόνιμες και διαρκείς ανάγκες της τοπικής κοινωνίας σχετικά με  την εκπαίδευση, τη δημιουργική απασχόληση  και την κοινωνικοποίηση των παιδιών. Ωστόσο παρά το γεγονός αυτό, όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι και εδώ και πανελλήνια  βιώνουν μια εργασιακή οδύσσεια που ιδίως τα τελευταία χρόνια τους έχει φέρει πολλές φορές σε απόγνωση με πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή του μισθού τους, καθυστερήσεις των χρηματοδοτήσεων,  λειτουργικά προβλήματα των κέντρων και γενικότερα ανασφάλεια και αβεβαιότητα, αφού οι συμβάσεις τους λήγουν τον φετινό Αύγουστο και ακόμη δεν γνωρίζουν, εάν θα συνεχιστεί το πρόγραμμα και στο μέλλον. Στη συζήτηση λοιπόν με τους βουλευτές με γνώμονα την ανάγκη για  συνειδητοποιημένη, υπεύθυνη πολιτική καταπολέμησης της φτώχιας και της ανεργίας και έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας  έθεσαν υπόψη τους τις προτάσεις του συλλόγου τους που κινούνται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

  1. Να γίνουν τα ΚΔΑΠ μόνιμες δομές στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ,
  2. Να υπάρχει σταθερή χρηματοδότησή τους βάσει των πραγματικών λειτουργικών αναγκών των Δομών
  3. Μόνιμο προσωπικό με σταθερές σχέσεις εργασίας
  4. Να καλύπτονται όλες οι θέσεις ωφελουμένων των δομών με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια

Επί των θεμάτων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας  την πολύτιμη κοινωνική προσφορά των Κέντρων και την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας τους τόνισαν ότι όλα αυτά τα προβλήματα που βιώνουν  οι εργαζόμενοι και τα λειτουργικά προβλήματα των κέντρων αποτελούν απόρροια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθούνταν και στόχευε στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, στην ιδιωτικοποίηση δομών και  στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Στην κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας υπάρχει σταθερός προσανατολισμός για την ενίσχυση και τη διεύρυνση των κοινωνικών δομών και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια στο κυβερνητικό πρόγραμμα να συνεχιστεί η λειτουργία των ΚΔΑΠ σ΄ ένα καθεστώς μονιμότητας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους και εξασφάλισης των λειτουργικών αναγκών των κέντρων  προς όφελος των παιδιών και των  οικογενειών τους.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η α ΄ φάση του τελικού του Κυπέλλου Σύγχρονου Αγωνιστικού Τάβλι
Επόμενο άρθρο Κ. Τσιάρας : Σκωτσέζικο ντους με τη χώρα, σε καθημερινή βάση