Ειδήσεις

Συνάντηση των φίλων σιδηροδρόμου με τον Υπουργό κύριο Σπιρτζή


Με την ευκαιρία της επίσκεψης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ .ΣΠΙΡΤΖΗ στην Καρδίτσα έγινε συνάντηση αντιπροσωπειών των Συλλόγων Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας και Τρικάλων με τον υπουργό. Η συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα περιστράφηκε κυρίως  στο μεγάλο θέμα της ηλεκτροκίνησης  του σιδηροδρομικού δικτύου  Καλαμπάκας- Παλαιοφαρσάλων.

Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι των συλλόγων  αποτελούμενοι από τον πρώην δήμαρχο Καρδίτσας κ Δ . ΒΕΡΙΛΛΗ, τον πρόεδρο του συλλόγουΚαρδίτσας κ Κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ και Τρικάλων κ Β ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ενημέρωσαν τον κ. Σπίρτζη αναλυτικά για τα ζητήματα της  Δυτική Θεσσαλία και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την καθυστέρηση της δημοπράτησης  του έργου της ηλεκτροκίνησης . Επίσης δόθηκε αναλυτικό υπόμνημα  για την πύκνωση των δρομολογίων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Ο κ. υπουργός ήλθε σε άμεση, επί τόπου, επαφή με την Περιφέρεια Θεσσαλίαςκαι υπηρεσιακούς παράγοντες  του Υπουργείου , της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Μετά από αυτά ο κ. Σπίρτζης όχι μόνον μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή σχέση της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  με την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Δυτικής Θεσσαλίας αλλά μας διαβεβαίωσε ότι το έργο θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα. Σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί τον κ. υπουργό για  το ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκρισή του και ελπίζει ότι σύντομα θα υλοποιηθούν τα θετικά αποτελέσματα.

Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Καρδίτσας ότι μετά από παλαιότερη πρόταση και  επικοινωνία  των  συλλόγων  μας με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από 05 Φεβ.2017, προστίθεται και απογευματινό δρομολόγια από και προς Θεσ/νικη με ανταπόκριση στα Παλαιοφάρσαλα με συρμό του προαστιακού, όπως παρακάτω:
α. Αμαξοστοιχία  2599 με αναχώρηση απόΘεσ/νίκη στις 18:37 , άφιξη στα  Παλαιοφάρσαλα στις 20:30 και ανταπόκριση με την αμαξοστοιχία  888 για Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα και
β. Αμαξοστοιχία  887 από Καρδίτσα στις 20:05 και ανταπόκριση με την Αμαξοστοιχία  3590 και αναχώρηση από Παλαιοφάρσαλα στις 20:42 για Θεσ/νικη.
Η αμαξοστοιχία  θα σταθμεύει προαιρετικά και στη στάση Ορφανών.

Προηγούμενο άρθρο Κοπή πίτας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τα Ελληνοτουρκικά στη δίνη των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών