Ειδήσεις

Συνέλευση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία


Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση της ΝΔ –συνεχίζοντας στον δρόμο που άνοιξε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ (και όλες οι προηγούμενες)- ακολουθεί πιστά και με βιασύνη το σύγχρονο δόγμα του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, με περίσσια επίδειξη αστυνομοκρατίας από τη μία και ομοβροντίας νομοθετικών παρεμβάσεων, από την άλλη, ενάντια σε κάθε δικαίωμα των φοιτητών, των εργαζόμενων, των άνεργων, της νεολαίας και των προσφύγων.

Σε τοπικό επίπεδο ο κ. Αγοραστός -ο περιφερειάρχης «όλων των Θεσσαλών»- αποδεικνύει καθημερινά, με τα λόγια και τα έργα του, ότι ταυτίζεται με τα μικρά και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, στην επέλασή τους κατά των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων, του φυσικού πλούτου, των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, του φυσικού περιβάλλοντος και του αέρα της Θεσσαλίας (βλέπε ανεμογεννήτριες στη Καρδίτσα, Lafarge στον Βόλο κ.α.).

Με το εκλογικό της αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή, διατηρεί για 3η θητεία εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για την ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην περιοχή και του ανεξάρτητου κινήματος του εργαζόμενου λαού, ενάντια στις μεθοδεύσεις για περιθωριοποίηση της ζωής του.

Ως ΑΡ.ΠΑ., έχουμε δεσμευτεί ότι θα φέρουμε στο περιφερειακό συμβούλιο τη φωνή των πραγματικών πρωταγωνιστών, θα συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας στο συντονισμό της δράσης τους και στην άνοδο της λαϊκής αυτοπεποίθησης για να μπορεί να ανατρέπει ότι δυναστεύει τη ζωή της και να διεκδικεί θαρρετά ότι δικαιούται. Έχουμε δεσμευτεί ότι, αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, θα ξεκινήσουμε ένα κύκλο διαδικασιών για την συγκρότηση ενός άμεσου σχεδίου για την ευρύτερη απεύθυνση των θέσεων μας στο λαό της Θεσσαλίας και την αναμέτρηση με τις επιδιώξεις της περιφερειακής αρχής.

Διαδικασίες στις οποίες πρέπει να συζητήσουμε για την οργάνωση των αγώνων και τη δημιουργία ενός αποφασιστικού νικηφόρου κινήματος, για το πώς θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τη φωνή του ανεξάρτητου κινήματος εντός, εκτός κι εναντίον όλων των αντιδραστικών αποφάσεων που θα ψηφίζονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο και για τη συνεργασία μας με κάθε δύναμη που αντιπαλεύει επιμέρους ή συνολικά αυτή την πολιτική, ώστε να μπορεί να υπάρξει φωνή και πράξη αντίστασης, διεκδίκησης κι ανατροπής.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία, σε συνέλευση του περιφερειακού σχήματος, η οποία θα γίνει την Κυριακή 6 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στο νέο κτίριο της Περιφέρειας (Θεοφράστου και Φαρσάλων), στη Λάρισα.

 

Προηγούμενο άρθρο Στη Λίμνη Πλαστήρα η 8η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση
Επόμενο άρθρο Στο 19ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο ο Νικόλαος Ντίτορας