Συνέχεια εκδηλώσεων από το Πολυφωνικό Ωδείο


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Πολυφωνικού Ωδείου που ξεκίνησαν τις ημέρες του Πάσχα και που έχουν ως σημείο αναφοράς τις επιμέρους Σχολές και τα Τμήματα του Ωδείου.

Συγκεκριμένα στην (κατάμεστη) αίθουσα του Παυσιλύπου την περασμένη Παρασκευή εμφανίστηκαν οι μαθητές του Τμήματος Φλάουτου της κας Νίκης Διαμαντή, τα Τμήματα Baby Mozart και Little musicians της κας Ελευθερίας Χάρμπα καθώς και τμήμα της Παιδικής Χορωδίας υπό τη Δ/νση του κου Ηλία Παππά.  Συνόδεψαν οι καθηγητές : Χρήστος Διαμαντής Κιθάρα, Ηλίας Παππάς Αρμόνιο και ο μαθητής Παναγιώτης Παππάς Βιολί. Μια πολύ όμορφη παράσταση που ξεκίνησε με τα μικρά παιδιά (ηλικίας 3 – 6 ετών) της Μουσικοκινητικής Αγωγής τα οποία τραγούδησαν, χόρεψαν και έπαιξαν μεταλόφωνα, συνοδεία Φλάουτου και Πιάνου, συνεχίστηκε με το –νεοσυσταθέν αλλά πολύ αξιόλογο- Τμήμα Φλάουτου και έκλεισε με ένα τμήμα της (40 μελής) Παιδικής Χορωδίας !

Την επόμενη ημέρα στο Θέατρο Όψεις εμφανίστηκαν οι μαθητές των επιμέρους Σχολών Πιάνου του Ωδείου των κ.κ. : Κορίνας Νεστορίδου, Ελένης Γιαννοπούλου, Κατερίνας Ζάχου και Μαρίνας Κρανιά με ένα αφιέρωμα στο μαγικό κόσμο της Disney !!!  Επίσης μια πολύ ωραία παράσταση, με ενδιαφέροντα μουσικά ακούσματα δεξιοτεχνικά ερμηνευμένα από μικρούς πιανίστες, που αποζημίωσε το κοινό που γέμισε το Θέατρο.

Κλείνοντας αυτός ο κύκλος των εκδηλώσεων του Πολυφωνικού Ωδείου τα συμπεράσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά για το επίπεδο μουσικής κατάρτισης των παιδιών που «μαθαίνουν μουσική»  στο συγκεκριμένο Ωδείο και δίκαια θεωρείται από τα μεγαλύτερα Μουσικά εκπαιδευτήρια με έργο αξιοζήλευτο και φυσικά με μεγάλες διακρίσεις των μαθητών του τόσο ατομικά όσο και σαν σύνολα.  Ο επόμενος κύκλος εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί με το τέλος των μαθημάτων (Ιούνιο) όπως επίσης και οι Προαγωγικές και Πτυχιακές – Διπλωματικές Απολυτήριες Εξετάσεις.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση προς τα μέλη του Φεστιβάλ Κιθάρας
Επόμενο άρθρο Τιμάται ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις στο Ερμήτσι