«Συνέχεια του 28ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας με το αφιέρωμα στον αείμνηστο σκηνογράφο – ζωγράφο Τάσο Ζωγράφο – Πολλές και σημαντικές και οι παράλληλες εκδηλώσεις»


Με το αφιέρωμα στον σκηνογράφο – ζωγράφο Τάσο Ζωγράφο συνεχίζεται το 28ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας το βράδυ του Σαββάτου 10  Μαρτίου και ώρα 8.30μμ, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο.
Ο Τάσος Ζωγράφος έφυγε από τη ζωή πέρυσι τον Μάρτη και ήταν από τους καλύτερους φίλους του Φεστιβάλ, μα πάνω από όλα ήταν φίλος της καρδιάς μας.
Επί σειρά ετών, ο Τάσος Ζωγράφος στελέχωνε την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ και με τις υποδείξεις του πάντα μας βοηθούσε να γινόμαστε καλύτεροι.
Γι ΄ αυτόν τον τόσο ξεχωριστό άνθρωπο θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Βασίλης Κυρίτσης και η πρώην Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Βάσω Κοζιού.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα λάβει η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας που θα διαγωνιστεί με το έργο «Ποιος σκότωσε τον William;»
Η διοργάνωση, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 18 του μήνα, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας – ΔΗΚΕΚ, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τέσσερα τιμητικά αφιερώματα σε γνωστούς και αγαπημένους ανθρώπους από το χώρο του θεάτρου και του πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα θα τιμηθούν : οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Λυδία Κονιόρδου και Παύλος Χαϊκάλης καθώς επίσης και ο σκηνογράφος – ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ.
Το δύσκολο έργο της Κριτικής Επιτροπής έχουν αναλάβει ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργης Χριστοφιλάκης, ο σκηνοθέτης Βασίλης Κυρίτσης, ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος, η μουσικοσυνθέτης Αλίκη Καγιαλόγλου και ο ζωγράφος – εικαστικός Γιάννης Τρούκης.
Οι παραπάνω θα επιλέξουν τρία βασικά βραβεία (Καλύτερης παράστασης, Σκηνοθεσίας και Επιλογής Κειμένου) και δέκα τιμητικά (Πρωτότυπου Κειμένου, Α ΄ Γυναικείου Ρόλου, Α ΄ Ανδρικού Ρόλου, Β ΄ Γυναικείου Ρόλου, Β ΄ Ανδρικού Ρόλου, Ενδυματολογίας, Σκηνογραφίας, Μουσικής Σύνθεσης, Μουσικής Επένδυσης, Προγράμματος).
Στο μεταξύ, πολλές και σημαντικές είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
Την Παρασκευή το πρωί μόνον χρειάστηκε να αναβληθεί – λόγω κακοκαιρίας – το δρώμενο για παιδιά με τίτλο «Το παιχνίδι των γρίφων» που μετατίθεται πλέον για την ερχόμενη Τρίτη 13 Μαρτίου, στις 10.00 πμ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 8.30μμ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας και το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ώρα 8.30μμ.
> Αφιέρωμα στο σκηνογράφο Τάσο Ζωγράφο – Ομιλητές : Βασίλης Κυρίτσης, σκηνοθέτης και Βάσω Κοζιού, εκπαιδευτικός, πρώην Γραμματέας της Ένωσης
Πολιτιστικών Συλλόγων
> Διαγωνιστικό μέρος
Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας με το έργο «Ποιος σκότωσε τον William;»

Ώρες 10.00πμ. έως 1.00μ
> Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Α ΄ θμιας και Β ΄ θμιας Εκπ/σης, με το σκηνοθέτη Βασίλη Κυρίτση
Χώρος : 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

Ώρα 7.00μμ.
> Έκθεση εικαστικών με έργα μαθητών του Εργαστηρίου «Τέχνης παίδευσις»
Χώρος : Εμπορικό Κέντρο (6ος όροφος) / Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6974958683

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ώρα 8.30μμ.
> Διαγωνιστικό μέρος
Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κορινθίων με το έργο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» – «Δεν λιγοστεύει η σιωπή με μια λέξη»

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση με την ηγεσία του Υπ. Παιδείας - Για το θέμα του ΤΕΙ Δασοπονίας Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Βιβλιοπαρουσίαση - «Επαγγέλματα παλιά, που δεν υπάρχουν πια...»