Ειδήσεις

Συναυλία Μουσικού Σχολείου και Μίλτου Πασχαλίδη


Μια ακόμη εντυπωσιακή συναυλία είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στα πλαίσια του 33ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 5-3-2017,κατά την τελετή λήξης αυτού του τόσο σημαντικού θεσμού για την πόλη μας, έλαβε μέρος το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

Πρόκειται για 20μελή Ορχήστρα και 40μελή χορωδία που υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ηλία Παππά

ανέλαβε να «διακοσμήσει» μουσικά τη βραδιά μετά την απονομή των βραβείων στο κατάμεστο Κινηματοθέατρο.

Το Πρόγραμμα περιλάμβανε  γνωστά τραγούδια Ελλήνων συνθετών ( Λοϊζος – Κουγιουμτζής- Τσιτσάνηςκλπ) αλλά και αναφορές στην Παραδοσιακή μουσική.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η συνύπαρξη επί σκηνής του Μιλτιάδη Πασχαλίδη με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας. Ο  γνωστός συνθέτης – ερμηνευτής έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και ξεσήκωσε το κοινό με την ερμηνεία του αλλά η Ορχήστρα και η Χορωδία γοήτευσαν επίσης τους παρευρισκόμενους. Ακούστηκαν τραγούδια του ιδίου και όχι μόνον.

«Κακές συνήθειες», «Βυθισμένες άγκυρες», «Αγύριστο κεφάλι», «Στα είπα όλα», « Παραμύθι με λυπημένο τέλος», είναι κάποια από τα τραγούδια τα οποία χαρακτηρίζουν μια εποχή αλλά και στέκονται διαχρονικά διατηρώντας τη δυναμική τους μέχρι και σήμερα.

Ακόμη μία λοιπόν εντυπωσιακή συνύπαρξη επί σκηνής για τους μαθητές του Συνόλου Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας,η πολύ καλή κριτική αλλά και η υπόσχεση στον Διευθυντή του σχολείου κ. Σωτήρη Ριζά για μελλοντική συνεργασία από τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη, αποτελούν παρακαταθήκη για μια ακόμη πιο δημιουργική συνέχεια!

 

Προηγούμενο άρθρο Έτοιμη για την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου η ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Επόμενο άρθρο 11ος Διαγωνισμός με θέμα: Παιχνίδι και Μαθηματικά