Συναυλία των σπουδαστών της τάξης φωνητικής του Ωδείου Ευθυμιάδη αφιερωμένη στη θάλασσα


Μια ενδιαφέρουσα συναυλία αφιερωμένη στη “ΘΑΛΑΣΣΑ” θα πραγματοποιήσουν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της Σχολής Τραγουδιού και Φωνητικής του Ωδείου Ευθυμιάδη σήμερα Παρασκευή 22 Μαΐου στις 9 το βράδυ με κεντρικό θέμα τη  “ΘΑΛΑΣΣΑ”, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη.

 Σε μια καταπληκτικής ηχητικής αίθουσα που διαθέτει πιάνο με ουρά, σπουδαστές και σπουδάστριες με αξιόλογες φωνές, μαθητές της καθηγήτριας Μονωδίας του Ωδείου   Χριστίνας Μαργαρίτου, θα ερμηνεύσουν εικοσιπέντε (25) τραγούδια με κεντρικό άξονα τη “ΘΑΛΑΣΣΑ”.
Στο πιάνο συνοδεύει η καθηγήτρια πιάνου και μουσικολόγος του Πανεπιστημίου της
Cremona της Ιταλίας Στέλλα Αναστασοπούλου.
Επίσης θα απαγγελθούν ποιήματα με θέμα τη “ΘΑΛΑΣΣΑ”.    Επίσης, συμμετέχει και ο καθηγητής σαξοφώνου και βιολιού του Ωδείου Ευθυμιάδη, ο μουσικολόγος Αλέξης Γιαννής.

Στη συναυλία αυτή οι ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τη δουλειά μιας επιστήμονος της Φωνητικής Τέχνης και μιας Καλλιτέχνιδας, που χρόνια επισταμένα και σημαντικά ασχολείται με τη φωνή.

Η φωνή μας είναι ο καθρέπτης της προσωπικότητας μας και ο τρόπος με τον οποίο μιλούμε φανερώνει τον εσωτερικό μας κόσμο.

Διδάσκονται:

  • Αναπνοή – προφορά – έκφραση
  • ορθοφωνία, σωστή στάση σώματος
  • ορθοσωμική
  • ανάπτυξη ρεπερτορίου διεθνούς και ελληνικού, σύγχρονου και κλασσικού
  • ερμηνεία – ύφος και στυλ εποχής
  • υποκριτική, κινησιολογία

Σε συνεργασία με τον Μαέστρο και Πανεπιστημιακό Δάσκαλο Νίκο Ευθυμιάδη και μια εξειδικευμένη ομάδα συνεργατών  προσφέρεται η δυνατότητα εμβάθυνσης των σπουδών στο τραγούδι (σύγχρονο και κλασσικό).

Η μοναδική αυτή σε περιεχόμενο συναυλία με ταλαντούχα παιδιά, που σπουδάζουν συστηματικά τραγούδι και φωνητική, θα επαναληφθεί τον Ιούνιο σε ανοιχτό χώρο στην πόλη της Καρδίτσας και τον Ιούλιο στα πλαίσια του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Έλεγχοι σε 1.791 οχήματα και 2.018 άτομα - 42 συλλήψεις σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΣΔΕ Καρδίτσας στη Ρεντίνα