Ειδήσεις

Συνδέεται με το δίκτυο φυσικού αερίου το σχολικό συγκρότημα του 1ου ΤΕΕ-ΤΕΣ-ΕΠΑΛ


Με το δίκτυο φυσικού αερίου πρόκειται να συνδεθεί άμεσα το σχολικό συγκρότημα του 1ου ΤΕΕ-ΤΕΣ-ΕΠΑΛ Καρδίτσας. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Κων. Ξυλομένου υπέγραψε πρόσφατα τη σχετική σύμβαση του έργου “Αλλαγή συστήματος θέρμανσης στο σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ » προϋπολογισμού 90.000 € με Φ.Π.Α.το οποίο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ Σχολείων.

Το υπάρχον σύστημα θέρμανσης του συγκροτήματος αποτελείται από δύο λέβητες πετρελαίου συνολικής ονομαστικής απόδοσης 1.800.000 Kcal/h, ο ένας εκ των οποίων κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα υπέστη ρωγμές και παρά την προσπάθεια συγκόλλησης στο κύριο σώμα, η κατάστασή του ήταν επισφαλής. Επιπλέον, λόγω παλαιότητας, η απόδοση και των δύο ήταν εξαιρετικά χαμηλή, με αποτέλεσμα την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου.

Με το έργο θα γίνει αποξήλωση των υπαρχόντων λεβήτων και εγκατάσταση συστοιχίας 3 νέων επιδαπέδιων λεβήτων αερίου συμπυκνωμάτων απόδοσης έως 400kw ο καθένας,- όπως προέκυψε μετά από καταγραφή της δυναμικότητας των υπαρχόντων εγκατεστημένων σωμάτων- και σύνδεσή τους με το υπάρχον δίκτυο, με νέες καπνοδόχους από πολυπροπυλένιο με εξωτερική επένδυση από ανοξείδωτη λαμαρίνα. Επίσης θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εργασίες που απαιτούνται για την αναμόρφωση του λεβητοστασίου και σύμφωνα με τις υποδείξεις της εταιρείας αερίου, ενώ

θα ληφθούν τα μέτρα πυροπροστασίας που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι λέβητες και τα υπόλοιπα υλικά θα φέρουν όλα τα πιστοποιητικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο ανάδοχος θα έχει την τεχνική υποστήριξη από τον προμηθευτή των λεβήτων συμπύκνωσης για τα επόμενα 10 χρόνια.

 

Προηγούμενο άρθρο Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στο Μουσικό σχολείο
Επόμενο άρθρο Την Πέμπτη 9 Μαΐου η 12η αγωνιστική τάβλι