Ειδήσεις

Συνδικάτο Οικοδόμων : Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ


Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Καρδίτσας καλεί τα μέλη του καθώς και όλους τους εργαζόμενους και άνεργους του κλάδου να πάρουν μέρος στο πλευρό του συνδικάτου στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα γίνει την Παρασκευή στις 1 Απρίλη και ώρα 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Την ίδια στιγμή που η Καρδίτσα και τα γύρω χωριά έχει «πλημμυρίσει» από άνεργους οικοδόμους, που οι ελάχιστοι εναπομείναντες εργαζόμενοι του κλάδου δουλεύουν απλήρωτοι και καλούνται από τους εκάστοτε εργοδότες να κάνουν πέντε και δέκα μεροκάματα το μήνα, που έχουμε φτάσει σε σημείο να μην μπορούμε να πληρώσουμε ούτε το ρεύμα και το νερό για τις κατοικίες μας, την ίδια αυτή στιγμή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται όχι φυσικά τρόπους στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους, τρόπους καλυτέρευσης της ζωής των εργαζομένων, αλλά διαπραγματεύονται το περεταίρω πετσόκομμα των ήδη χαμηλών συντάξεων, της υγείας και πρόνοιας του λαού.

Κανένας δεν πρέπει να υπομένει υπομονετικά τον σφαγιασμό του. Κανένας να μη σκύψει το κεφάλι. Κανείς να μην κάνει πίσω.

Συνάδερφοι, γνωρίζουμε ποιοι φταίνε για τη κατάσταση που βιώνουμε, είναι η πολιτική που έχει σαν στόχο την ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση του λαού, η πολιτική που μειώνει τους μισθούς, τα μεροκάματα για να ενισχύσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, η πολιτική που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας προωθεί και εφαρμόζει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και καταργεί τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Αυτή η πολιτική δεν παίρνει διορθώσεις, το μονό που μπορεί είναι να την ανατρέψουμε με αγώνες μαζικούς, από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, με τη νεολαία και τις γυναίκες.

Όλοι για έναν και ένας για όλους

Εντείνουμε τον αγώνα μας. Κλιμακώνουμε την πάλη μας με 48ωρη απεργία, αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νόμο λαιμητόμο στη Βουλή.

Πάρτε όλοι μέρος στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 1 Απρίλη και ώρα 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

 

Ο Πρόεδρος                                                  Ο γραμματέας

Κουβαράς Κώστας                                       Γιακιμι Αλκεντ

Προηγούμενο άρθρο Σε ποιους Δήμους της Θεσσαλίας λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν Κέντρα Φιλοξενίας
Επόμενο άρθρο Απάντηση της ΕΛΜΕΚ στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης