Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Παλαμά


 Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Παλαμά, υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Κώστα Πατσιαλή.

 Παρ’ ότι το θέμα που απασχόλησε κυρίως το σώμα ήταν τα οικονομικά του δήμου εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2011, δεν έλειψαν οι αναφορές σε άλλα θέματα από μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, καθώς και προτάσεις για σημαντικά  ζητήματα των τοπικών κοινοτήτων του δήμου.

Μια γενική αναφορά έκανε ο δήμαρχος για τον προϋπολογισμό αναφέροντας ότι από τα 25 εκ. ευρώ στα οποία ανέρχονταν συνολικά οι προϋπολογισμοί των τριών συνενούμενων πρώην δήμων (Παλαμά, Σελλάνων και Φύλλου) το 2010, ο φετινός προϋπολογισμός του νέου δήμου θα ανέλθει στα 15 εκ. ευρώ περίπου.

«Δυστυχώς η κατάσταση είναι γνωστή. Τα χρήματα είναι λίγα, δεν φτάνουν αν θέλουμε να λέμε ότι θα παρουσιάσουμε μια ελάχιστη ανάπτυξη στο δήμο μας» επισήμανε ο κ. Πατσιαλής.

Στα θέματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, ήταν και η απόρριψη, από την γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς κ. Γερακούδη, της αίτησης χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά, με το αιτιολογικό ότι η μελέτη αφορά την ανέγερση 9 αιθουσών διδασκαλίας, σε αντίθεση με την απόφαση της υπουργού Παιδείας για έγκριση διδακτηρίων μόνο 6 αιθουσών!!!

Έτσι, χρειάζεται να γίνει νέα πρόταση για τη χρηματοδότηση, για έξι μόνο αίθουσες. Αυτό το θέμα, όπως είπε ο δήμαρχος, θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει σχετικά.

Μια σημαντική εξέλιξη που αφορά τη Δημοτική Ενότητα Σελλάνων, είναι η λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου στο Προάστιο, το οποίο θα είναι ανοιχτό επί 24ώρου βάσεως και η κατασκευή του θα γίνει σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο δήμος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Άλλα θέματα – προτάσεις που τέθηκαν από μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης αφορούσαν:

– Τον αγροτικό εξηλεκτρισμό.

– Τις διαδικασίες αδειοδότησης  του κλειστού γυμναστηρίου, τον περιβάλλοντα χώρο του και το κλείσιμο του χάντακα μέχρι και το λύκειο, για αποφυγή μολύνσεων.

– Το κτιριακό του ΕΠΑΛ Παλαμά.

– Πρόταση για κλειστό κύκλωμα άρδευσης.

– Την επιτακτική ανάγκη συντήρησης των παιδικών χαρών.

– Τον καθαρισμό των ποταμών της περιοχής του δήμου.

Προηγούμενο άρθρο Εξαρθρώθηκε σπείρα από την Α.Δ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Να μην καταργηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Παλαμά Καρδίτσας, καθώς είναι αναγκαία για την πυρασφάλεια της περιοχής»