Ειδήσεις

Συνεδρίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων


Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, στην έδρα του Δήμου Αργιθέας, το Ανθηρό, η συνεδρίαση του απερχόμενου 1ου Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ. Η πρόεδρος, Νανά Μαυραντζά, ευχαριστώντας από καρδιάς τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. για την αγαστή συνεργασία και τη στήριξη προς το πρόσωπό της, τόνισε ότι μόνο με θετικό πρόσημο μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τη θητεία του 1ου Δ.Σ. της ΠΟΑΣ. Οι στόχοι που τέθηκαν από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση επετεύχθησαν σε  μεγάλο βαθμό και το  Δ.Σ. υλοποίησε κάτω από δύσκολες συνθήκες τις αποφάσεις για τις μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Αντάμωμα των Αργιθεατών, την Συνάντηση Νεολαίας της Π.Ο.Α.Σ., το 14ο Παναργιθεάτικο Συνέδριο, το Φεστιβάλ στη λίμνη Στεφανιάδα (Φεστιβάλ Λιμνών και MusicByTheLakefestival), το φιλανθρωπικό φεστιβάλ “Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα” και πλήθος άλλων δράσεων.

Το σημαντικότερο όμως ήταν η συγκρότηση μιας δυναμικής Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας, η οποία λειτούργησε καταλυτικά στη δημιουργία κινήτρων στους νέους και νέες Αργιθεάτες και Αργιθεάτισσες, καθώς πάνω από 300 νέοι περιηγήθηκαν σε χωριά της Αργιθέας, γνώρισαν από κοντά τις πλούσιες ομορφιές του τόπου μας, αλλά ταυτόχρονα κατάφεραν να γνωριστούν μεταξύ τους, να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο την ιδιαίτερη πατρίδα τους και να ασχοληθούν ενεργά με τους αργιθεάτικους συλλόγους και να δραστηριοποιηθούν τόσο στα πρωτοβάθμια σωματεία μας, όσο και στις δράσεις της Π.Ο.Α.Σ. στην Αργιθέα.

Στην αυτοκριτική του το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ. τόνισε ότι χρειάζονται ακόμη πολλές προσπάθειες, ώστε το δευτεροβάθμιο όργανο να βρει το βηματισμό του με τα πρωτοβάθμια σωματεία και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται και το νέο ΔΣ. Σίγουρα υπήρξαν και λάθος χειρισμοί. Όμως σε κάθε περίπτωση ήταν ένα πρωτόγνωρο βήμα για όλους. Το  Δ.Σ. στάθηκε με αξιοπρέπεια στην απαρχή του δευτεροβάθμιου οργάνου και  σεβασμό  στους  αγώνες  για  τη  δημιουργία  του  και  τους  καταστατικούς  του  σκοπούς!

Η συνεδρίαση ασχολήθηκε με την ανάλυση των διοικητικών πεπραγμένων, του οικονομικού απολογισμού και την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, τα οποία εγκρίθηκαν ομοφώνως, καθώς και με την επικύρωση των υποψηφιοτήτων για τα όργανα της Π.Ο.Α.Σ. και τον κατάλογο των αντιπροσώπων. Σημειωτέον ότι απεστάλησαν αντιπρόσωποι 20 σωματείων-μελών από τα συνολικά 23 εγγεγραμμένα μέλη-σωματεία της Π.Ο.Α.Σ., συγκεντρώνοντας στο σύνολο 71 αντιπροσώπους πλέον των αναπληρωματικών.

Η 4η Τακτική (Εκλογοαπολογιστική) Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Α.Σ. έλαβε χώρα στην έδρα του Δήμου Αργιθέας, όπου και ανέδειξε το νέο Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ., καθώς και τα νέα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής.Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και Γραμματέας εκλέχτηκαν η κ.Μέλπω Ρίνη (πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Μαγνησίας και ο κ.Κώστας Γραμμένος (ταμίας του Συλλόγου Λαγκαδίου). Σε ενωτικό κλίμα και με διάθεση γόνιμης κριτικής και διαλόγου, οι αντιπρόσωποι των σωματείων-μελών τοποθετήθηκαν, εξέφρασαν τις απόψεις τους για τη λειτουργία της Π.Ο.Α.Σ. και κυρίως για  τον τρόπο με τον οποίο τα πρωτοβάθμια σωματεία-μέλη θα μπορούσαν να συνδράμουν στο έργο της Π.Ο.Α.Σ. και του Δ.Σ. αυτής, ενέκριναν δε τα πεπραγμένα και σημείωσαν εγκρίνοντας τον οικονομικό απολογισμό ότι η διαχείριση μόνο χρηστή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθόσον το απερχόμενο Δ.Σ. φρόντισε να αφήσει ένα ταμείο ικανό για τη  λειτουργία του νέου Δ.Σ. Σε κάθε περίπτωση τονίστηκε από τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ. ότι τον τελευταίο χρόνο η συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία-μέλη εκτόξευσε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αργιθέα και ανέδειξε το πόσο γόνιμη και αποτελεσματική υπήρξε προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα που φάνταζαν ανυπέρβλητα.

Στη συνέχεια και για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Π.Ο.Α.Σ., στην εφορευτική επιτροπή εκλέχτηκαν Πρόεδρος και Γραμματέας, ο κ.Νίκος Μερεντίτης (πρόεδρος συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας) και ο Χρήστος Καραβίδας (πρόεδρος Συλλόγου Στεφανιωτών Η Νοσταλγία). Από τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας αναδείχθηκε το νέο Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ., το οποίο συνεδρίασε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, κατόπιν  πρόσκλησης  της  πρωτεύσασας  εκ  των  υποψηφίων, κ.Νανάς  Μαυραντζά.  Η σύνθεση του 2ου Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ. έχει ως κάτωθι:

Νανά Μαυραντζά-Πρόεδρος / Έλλη Τσιρογιάννη-Αντιπρόεδρος/ Βάσω Γώγου- Γεν.Γραμματέας / Πόπη Παππά-Ταμίας

Μέλη: Βασίλης Θεοδωράκης, Γιώργος Μερεντίτης, Μαρία Βίλλη, Παναγιώτης Παπαντώνης, Κώστας Σιατραβάνης, Αναπληρωματικά μέλη: Θεοδοσία Μπλάνη, Τζούλη Νασιώκα, Βερονίκη Τσιτσώνη, Αθανάσιoς Δημάτσας

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι: Αθανάσιος Κωφός, Γιάννα Κωφού, Αθανάσιος Παπαποστόλου

Αναπληρωματικά μέλη: Νίκη Σχιζοδήμου και Κοσιλού Ευσταθία

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αυξάνεται στα 11 εκ. ευρώ το πρόγραμμα Αγροτικής Οδοποιίας
Επόμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε η έκθεση: Καρδίτσα και ποδήλατο