Ειδήσεις

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας


Πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη  συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας την Πέμπτη 23 Ιουνίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Φαρσάλων, στα Φάρσαλα, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Καραχάλιου Άρη, των μελών του Δ.Σ του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Φαρσάλων, καθώς και με τους προέδρους και μέλη των Εμπορικών Συλλόγων Ελασσόνας, Τυρνάβου, Αλμυρού και Καρδίτσας.

Ομόφωνα εκφράστηκε η αγωνία των συναδέλφων για τη φοροκαταιγίδα που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και αναμένεται να πλήξει και τους εναπομείναντες συνεπής εμπόρους, οδηγώντας τους μαθηματικά σε «λουκέτο».

Η Ομοσπονδία για αυτόν τον λόγο καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να πιέσουν με κάθε τρόπο τους κατά τόπους βουλευτές να επιμείνουν προκειμένου να αρθούν τα άδικα μέτρα και να υιοθετηθούν οι θέσεις της ΕΣΕΕ, τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για το φορολογικό ζήτημα, όπως αυτές κατατέθηκαν πρόσφατα στην κυβέρνηση.

Παράλληλα συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα των «Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου» και των εκδηλώσεων τοπικού χαρακτήρα που πραγματοποιούν οι Εμπορικού Σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδίας μας.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι οι εκδηλώσεις βοήθησαν τις τοπικές επιχειρήσεις να πάρουν μια ανάσα, αυξάνοντας τον τζίρο τους, όπου αυτές οργανώθηκαν σωστά και με την συμμετοχή της πλειοψηφίας των συναδέλφων.

Τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου στα κέντρα των Θεσσαλικών πόλεων θα συμπεριλαμβάνουν τέτοιου τύπου εκδηλώσεις και γι’ αυτό το λόγο η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας θεωρεί πως η δημιουργία τους είναι επιβεβλημένη για την περιφέρειά μας.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Ο.ΕΜ.Ε.Θ

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίασε η Επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τ.Α.
Επόμενο άρθρο Ασ. Σκόνδρα : Ούτε ανάπτυξη, αλλά ούτε και ντροπή