Ειδήσεις

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου Ο.ΕΜ.Ε.Θ με τηλεδιάσκεψη


Πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2020 συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.ΕΜ.Ε.Θ με τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΣΕΕ.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η επόμενη μέρα της πορείας των επιχειρήσεων μετά την πανδημία.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Καρανίκας Γ. άκουσε απ’ ευθείας τα αιτήματα των Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλίας.

Κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι θα πρέπει να παρθούν επιπλέον μέτρα ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις όπως να ισχύσει η μείωση για τα ενοίκια έως τέλους του έτους και ο Φ.Π.Α. να μειωθεί. Επίσης να επεκταθούν οι αναστολές πληρωμών για περισσότερο χρονικό διάστημα και οι τράπεζες να πιεστούν από την κυβέρνηση να δώσουν χρήματα και να αναστείλουν τις πληρωμές των δανείων.

Επιπλέον, ο κ. Καρανίκας τόνισε ότι, η επόμενη ημέρα για το λιανικό εμπόριο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και γεμάτη συσσωρευμένες υποχρεώσεις, ζητώντας την συμβολή του Υπουργείου   Ανάπτυξης   σε   μία   ζωτική   και   στοχευμένη   ένεση   ρευστότητας   προς   τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε ότι, η επόμενη ημέρα για το εμπόριο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και γεμάτη υποχρεώσεις και πρέπει να υπάρξει μια ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επιπλέον ο κ. Καλέας επεσήμανε σχετικά με τον τουρισμό ότι, πρέπει να δοθούν voucher σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους ώστε να ενισχυθεί ο κλάδος του τουρισμού (ξενοδοχεία, εστιατόρια) που είναι από τους  πρώτους οικονομικούς κλάδους  της χώρας έτσι ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες απώλειες, διότι αυτό θα έχει ως συνέπεια την οικονομική καταστροφή όλων.

 

Προηγούμενο άρθρο Να στηριχθούν οι επαγγελματίες στην εστίαση και τον τουρισμό
Επόμενο άρθρο Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού