Ειδήσεις

Συνεδρίαση ΣΟΠΠ για το σχέδιο Εγκέλαδος για τους σεισμούς


Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε την Τετάρτη το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε Καρδίτσας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιου. Η συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, πραγματοποιήθηκε ύστερα από την ψήφιση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για τη Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση των Σεισμών με την κωδική ονομασία ‘’Εγκέλαδος’’ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Στην άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκομένων φορέων σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και στη συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τόσο σε επιχειρησιακό, όσο και σε επίπεδο σχεδιασμού, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος: ‘’ Σκοπός μας είναι η υλοποίηση προπαρασκευαστικών μέτρων και δράσεων πολιτικής προστασίας που συμβάλλουν στην ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εκδήλωση σεισμών. Δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας. Ταυτόχρονα γίνεται προσδιορισμός των ρόλων και αρμοδιοτήτων όλων των εμπλεκομένων φορέων σε όλες τις φάσεις του κινητοποίησης του συστήματος Πολιτικής Προστασίας. Η συντονισμένη δράση, η συνέργεια, η συνεργασία και η διαλειτουργικότητα  όλων των εμπλεκομένων φορέων στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και η άμεση /βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών, κρίνονται κάτι παραπάνω από αναγκαίες, προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά το συγκεκριμένο σχέδιο’’.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Μιχαλάκης, ο Δ/της ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Μπάλσης, ο Δ/της Π.Υ ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Νταουτάς, ο Δ/της Π.Υ Παλαμά κ. Βασίλειος Σίμος,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανάσιος,  ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Ιωάννης Κουτσομηλιάς, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Αντρέας Στεργίου, η τμηματάρχης Π.Π του Δήμου Καρδίτσας κ. Ελένη Νταβανά, ο Δ/της του Γ.Ν.Κ κ . Δημήτριος Κεχαγιάς, από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Βασίλης Καραλής, ο Προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Καρδίτσας κ. Βάιος Κωστέλλος, καθώς και η κ. Παναγιώτα Σιουρδή, ο Αναπληρωτής  Προϊστάμενος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Δ.Π.Π κ. Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης, από τη Δ/νση Δασών Καρδίτσας κ . Αφροδίτη Τσικρικά, από το Δασαρχείο Καρδίτσας η κ. Μαρίας Παρδάλη, από το Δασαρχείο Μουζακίου η κ. Ιωάννα Αναστασιάδου, ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Φούντας, από τη Ραδιολέσχη Καρδίτσας ο κ. Παναγιώτης Μανώλης, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ο κ. Παναγιώτης Ανδρεόπουλος, από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο ο κ. Αντώνης Παπαδάκος και ο κ. Χρήστος Τσόγκας ως εκπρόσωπος της Λέσχης Εκτός Δρόμου Αυτοκινήτων 4Χ4 ν. Καρδίτσας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 41 νέα κρούσματα covid μετράει η Καρδίτσα – 231 στην υπόλοιπη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Με 332.000 ευρώ ενισχύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας την Διεύθυνση Υδάτων