Ειδήσεις

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση για το έτος 2018, την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου παρουσίασε το ετήσιο πλάνο δράσης του Δικτύου για το 2018, με ενέργειες που  στοχεύουν στην άνοδο της αναγνωρισιμότητας του Δικτύου και αφορά την ανάπτυξη συνεργασίας με την τοπική κοινωνία καθώς επίσης και με εκπαιδευτικούς και ιδιωτικούς φορείς. Ακόμα, ο Πρόεδρος τόνισε πως για την εδραίωση του συμβουλευτικού προς την πολιτεία ρόλου του Δικτύου θα συμβάλλουν οι δράσεις του σε τέσσερις βασικούς τεχνικούς τομείς και συγκεκριμένα στη ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στους Φορείς Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων και στη νομοθεσία περί υδατοδρομίων σε λίμνες.

Στο παραπάνω πλαίσιο, παρουσιάστηκαν προτάσεις διεύρυνσης του Δικτύου εκτός Ελλάδας, μέσω αδελφοποιήσεων των μελών του Δικτύου με άλλους ευρωπαϊκούς δήμους, καθώς και η συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά προγράμματα και οργανισμούς.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον κ.  Νικόλαο Χούτα, Αντιδήμαρχο του δήμου Αμφιλοχίας, για τεχνικά θέματα  που σχετίζονται με υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

Στη συνέχεια, τα Μέλη αποφάσισαν να διεξαχθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου στις 21 & 22 Απριλίου στην πόλη Φιλιππιάδα του Δήμου Ζηρού  ενώ  προσδιόρισαν και τη θεματολογία της Συνέλευσης.

Ιδιαίτερη αναφορά, έγινε από τον Πρόεδρο στη συμμετοχή του Δικτύου με εκθεσιακό περίπτερο, στην 2η Διεθνή Έκθεση Τεχνολογιών Περιβάλλοντος Verde.tec, καθώς και στη συνδιοργάνωση θεματικού συνεδρίου του Δικτύου με την Κ.Ε.Δ.Ε. το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2018.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου συζητήθηκαν επίσης διάφορα τεχνικά και διοικητικά θέματα του Δικτύου. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκαν ομόφωνα:

  • Ο οικονομικός απολογισμός-ισολογισμός 2017 και ο προϋπολογισμός 2018 του Δικτύου.
  • Η συμμετοχή της πόλης Bucha Ουκρανίας ως Συνδεδεμένου μέλους στο Δίκτυο.

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ στον αντιπεριφερειάρχη
Επόμενο άρθρο Ερημώνουν τα χωριά, χάνονται οι ρίζες μας - Του Ορέστη Ψαχούλα