Ειδήσεις

Συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας


Με αυτό το ενημερωτικό σημείωμα, θα ήθελα να ενημερώσω τους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας για τη θέση μου στο κρίσιμο ζήτημα των κενών και πλεονασμάτων που αφορούν τις επικείμενες μεταθέσεις που σκοπεύει να πραγματοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας.

Συνεδριάσαμε για να προτείνουμε τα κενά και πλεονάσματα για τις μεταθέσεις. Τα κενά ελάχιστα, 1 στην ειδικότητα των ΠΕ 14 Ιατρών, 1 στους ΠΕ18 Νοσηλευτικής, 1 Την ΤΕ 1.19 Κομμωτικής και 3 στους Βιολόγους. Τα πλεονάσματα πολλά όπως κάθε χρόνο σε κάποιες ειδικότητες, περισσότερα φέτος ύστερα από τις τραγικές για τον κλάδο αλλαγές που επέβαλε το Υπουργείο Παιδείας στις οποίες θα αναφερθώ παρακάτω. Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι λόγω του ασφαλιστικού που ψήφισε η κυβέρνηση, ελάχιστοι συνάδελφοι  αποχώρησαν από την υπηρεσία,  χωρίς βεβαίως να συνοδεύονται από διορισμούς ή μεταθέσεις. Σύμφωνα και με την απόφαση  της ΟΛΜΕ, καταψήφισα τους πίνακες που αποφάσισε να προτείνει το ΠΥΣΔΕ, με το σκεπτικό ότι:

«Η κατάσταση στον κλάδο ύστερα και από τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που αφορά τις καταργήσεις ωρών στο Γυμνάσιο, της 3ωρης διευκόλυνσης των υπευθύνων εργαστηρίων, αλλά και την κατάργηση Ειδικοτήτων στη Β΄ τάξη των ΕΠΑΛ, φέρνει σε ακόμα πιο δεινή θέση τους εκπαιδευτικούς. Αν προσθέσουμε σε αυτό και την αύξηση του ωραρίου μας κατά 2 ώρες που μας ακολουθεί από το παρελθόν, αλλά και την οδηγία για τμήματα με αριθμό μαθητών άνω των 25, εύκολα συμπεραίνουμε ότι τα πράγματα φέτος έγιναν πολύ χειρότερα για τον κλάδο σε σχέση με πέρυσι. Είναι σαφές ότι ο υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων για τις μεταθέσεις, με αυτή τη διαδικασία πρέπει να καταδικαστεί από όλους και επιτέλους να γίνουν πράξη οι προεκλογικές δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης απέναντι στον κλάδο».

Για όλα τα παραπάνω συντάσσομαι με την απόφαση της ΟΛΜΕ και καταψηφίζω τους Πίνακες που συνέταξε η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Ασ. Σκόνδρα : Ούτε ανάπτυξη, αλλά ούτε και ντροπή
Επόμενο άρθρο Να καθιερωθεί στο Δ. Μουζακίου το πανελλήνιο τουρνουά ποδοσφαίρου Ακαδημιών