Ειδήσεις

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στις 19-2-2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 5.00’ μ.μ  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Ανακοίνωση των υπ’αριθ. 20, 21 & 22/2020 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθησαν στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Σώματος στις 12-2-2020 (εισ.: πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Κόντος)

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με παραχώρηση δημοτικής έκτασης για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση της 2ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού Δήμου Καρδίτσας έτους 2020 (εισ.: αντιδήμαρχος Ηλ. Σχορετσανίτης)
  3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση έκθεσης επίτευξης στόχων προϋπολογισμού Δ’ τριμήνου 2019 (εισ.: αντιδήμαρχος Ηλ. Σχορετσανίτης)
  4. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού και στοιχείων ισολογισμού Δ’ τριμήνου 2019 (εισ.: αντιδήμαρχος Ηλ. Σχορετσανίτης)
  5. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με ορισμό υπολόγων πάγιας προκαταβολής προέδρων κοινοτήτων έτους 2020 (εισ.: αντιδήμαρχος Ηλ. Σχορετσανίτης)
  6. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Αστικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με επωνυμία “Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας”, λόγω παραίτησης (εισ.: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας)
  7. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με συγκρότηση της επιτροπής για τη δημιουργία προϋποθέσεων για την παραχώρηση της κεντρικής πλατείας σε πολιτιστικούς συλλόγους (εισ.: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας)
  8. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τροποποίηση της υπ’αριθ. 14/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και εκ νέου έγκριση και παραλαβή της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου “Κατασκευή κτιρίου και προμήθεια εξοπλισμού για Πολυχώρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (κοινωνικό παντοπωλείο και δομή υποστηριζόμενων διαμερισμάτων)” και καθορισμός του τρόπου ανάθεσης (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  9. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση υποβολής Τεχνικού Δελτίου της πράξης “Κατασκευή κτιρίου και προμήθεια εξοπλισμού για πολυχώρο κοινωνικής αλληλεγγύης (κοινωνικό παντοπωλείο και δομή υποστηριζόμενων διαμερισμάτων)” στην πρόσκληση με κωδικό 071 (Α.Π 2464/25-7-2019) με τίτλο “Δράσεις Στρατηγικής ΒΑΑ Δήμου Καρδίτσας – ΕΤΠΑ” του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 – 2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 2β “Υποδομές στήριξης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού” (εισ.: Γ. Γιαννουλάκη)
  10. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με ανάκληση της υπ’αριθ. 309/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και εκ νέου έγκριση και παραλαβή της μελέτης εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης του έργου “Διαμόρφωση και περιβαλλοντική ανάδειξη κοινοχρήστων χώρων στις γειτονιές της Καρδίτσας” και καθορισμός του τρόπου ανάθεσης (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  11. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με ανάκληση της υπ’αριθ. 310/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και εκ νέου έγκριση υποβολής Τεχνικού Δελτίου της πράξης “Διαμόρφωση και περιβαλλοντική Ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων στις γειτονιές της Καρδίτσας” στην πρόσκληση με Κωδικό 071 (Α.Π. 2464/25.7.2019) με τίτλο “Δράσεις Στρατηγικής ΒΑΑ Δήμου Καρδίτσας – ΕΤΠΑ” του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 – 2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 3 “Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον” (εισ.: Γ. Γιαννουλάκη)
  12. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση και παραλαβή της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου “Επέκταση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων με έργα χαμηλού κόστους” και καθορισμός του τρόπου ανάθεσης (εισ.: Λ. Παρθένη – Γ. Γιαννουλάκη)
  13. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση υποβολής Τεχνικού Δελτίου της πράξης “Επέκταση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων με έργα χαμηλού κόστους” στην πρόσκληση με Κωδικό 071 (Α.Π. 2464/25.7.2019) με τίτλο “Δράσεις Στρατηγικής ΒΑΑ Δήμου Καρδίτσας – ΕΤΠΑ” του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 – 2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 3 “Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον” (εισ.: Λ. Παρθένη – Γ. Γιαννουλάκη)
  14. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση και παραλαβή της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου “Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ενοποίηση δημόσιου χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας” και καθορισμός του τρόπου ανάθεσης (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  15. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση υποβολής Τεχνικού Δελτίου της πράξης “Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ενοποίηση δημόσιου χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας” στην πρόσκληση με Κωδικό 071 (Α.Π. 2464/25.7.2019) με τίτλο “Δράσεις Στρατηγικής ΒΑΑ Δήμου Καρδίτσας – ΕΤΠΑ” του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 – 2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 3 “Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον” (εισ.: Γ. Γιαννουλάκη)
  16. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση και παραλαβή της επικαιροποιημένης μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου «Παρεμβάσεις Βελτίωσης Προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ» και καθορισμός του τρόπου ανάθεσης (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  17. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με εκ νέου έγκριση υποβολής Τεχνικού Δελτίου της πράξης «Παρεμβάσεις Βελτίωσης Προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ», στην Πρόσκληση με Κωδικό 071 (Α.Π. 2464/25.7.2019) με τίτλο «Δράσεις Στρατηγικής ΒΑΑ Δήμου Καρδίτσας-ΕΤΠΑ», του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 2β «Υποδομές στήριξης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού» (εισ.: Γ. Γιαννουλάκη)
  18. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση και παραλαβή της επικαιροποιημένης μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου νέου Δημαρχείου και αισθητική σύνδεση με το άλσος Παυσιλύπου» και καθορισμός του τρόπου ανάθεσης (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  19. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με εκ νέου έγκριση υποβολής Τεχνικού Δελτίου της πράξης «Περιβαλλοντική αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου νέου Δημαρχείου και αισθητική σύνδεση με το άλσος Παυσιλύπου», στην Πρόσκληση με Κωδικό 071 (Α.Π. 2464/25.7.2019) με τίτλο «Δράσεις Στρατηγικής ΒΑΑ Δήμου Καρδίτσας-ΕΤΠΑ», του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 3 «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» (εισ.: Γ. Γιαννουλάκη)
  20. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση του Σχεδίου Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο υφιστάμενο σχολικό κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας και των υποστηρικτικών του μελετών (εισ.: Β. Ανυφαντής)
  21. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση υποβολής πρότασης του Σχεδίου Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο υφιστάμενο σχολικό κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, στην Πρόσκληση με Κωδικό 081 (Α.Π. 4359/22.11.2019) με τίτλο “Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων στη Θεσσαλία”, του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 3 “Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον” (εισ.: Β. Ανυφαντής)
  22. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έκδοση βεβαίωσης περί μη διακοπής λειτουργίας και μη αλλαγής χρήσης του κτηρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας (εισ.: Β. Ανυφαντής)
  23. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση του Σχεδίου Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο υφιστάμενο σχολικό κτήριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας και των υποστηρικτικών του μελετών (εισ.: Β. Ανυφαντής)
  24. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση υποβολής πρότασης του Σχεδίου Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο υφιστάμενο σχολικό κτήριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, στην Πρόσκληση με Κωδικό 081 (Α.Π. 4359/22.11.2019) με τίτλο “Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων στη Θεσσαλία”, του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 3 “Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον” (εισ.: Β. Ανυφαντής)
  25. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έκδοση βεβαίωσης περί μη διακοπής λειτουργίας και μη αλλαγής χρήσης του κτηρίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας (εισ.: Β. Ανυφαντής)
  26. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με κατασκευή κυκλικού κόμβου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  27. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί πρότασης διόρθωσης ΣΧΟΟΑΠ Ιτάμου – διόρθωσης σφάλματος στο χάρτη Π.3.1.15 του οικισμού Ραχούλας (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  28. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση παρεκκλίσεων για την ανέγερση πτηνοτροφείου παραγωγής αυγών – ωοσκοπικό κέντρο και αποθηκευτικού χώρου (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  29. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση δωρεάν φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για το έτος 2020 (εισ.: Νατ. Τζέλλου)
  30. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με κατανομή ποσού για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α’ κατανομή έτους 2020) (εισ.: πρόεδρος Δ.Ε.Π Στ. Θεολόγης)
  31. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με απευθείας εκμίσθωση αγροτεμαχίου στη θέση “Καπριάνι” της κοινότητας Γεωργικού (εισ.: αντιδήμαρχος Ηλ. Σχορετσανίτης)
  32. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αίτησης – καταγγελίας για λύση σύμβασης μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην κοινότητα Καλλιφωνίου (εισ.: αντιδήμαρχος Ηλ. Σχορετσανίτης)
  33. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση καταβολής αποζημίωσης επικειμένων στην περιοχή επέκτασης “Θύλακας Ζαχαριώτες” σύμφωνα με τη 2/2008 Πράξη Εφαρμογής (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  34. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση καταβολής αποζημίωσης στην περιοχή επέκτασης “Αγ. Παρασκευή – Αγ. Μηνάς” σύμφωνα με τη 2/1997 Πράξη Εφαρμογής, όπως διορθώθηκε με την 420/2009 διορθωτική Πράξη (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με επικαιροποίηση της υπ’αριθ. 484/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί έγκρισης καταβολής αποζημίωσης επικειμένων λόγω ρυμοτομίας (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση μεταφοράς αδιάθετου λήμματος του διακατεχόμενου δάσους Απιδιάς στο διαχειριστικό έτος 2020 για την κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων της κοινότητας (εισ.: αντιδήμαρχος Σπ. Κουρτεσιώτης)
  3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση μεταφοράς αδιάθετου λήμματος του δημοτικού δάσους Καταφυγίου στο διαχειριστικό έτος 2020 για την κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων της κοινότητας (εισ.: αντιδήμαρχος Σπ. Κουρτεσιώτης)
  4. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση μεταφοράς αδιάθετου λήμματος του δημοτικού δάσους Ραχούλας στο διαχειριστικό έτος 2020 για την κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων της κοινότητας (εισ.: αντιδήμαρχος Σπ. Κουρτεσιώτης)
Προηγούμενο άρθρο Η ΕΟΑΣΚ για την κινητοποίηση για το ασφαλιστικό
Επόμενο άρθρο ΕΛΜΕ: Όλες και όλοι στην 24ωρη απεργία στις 18 Φλεβάρη