Συνελήφθη ένας, αναζητούνται άλλοι δύο για τη ληστεία στον Παλαμά


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών ληστείας σε χρυσοχοείο στον Παλαμά Καρδίτσας.

 

Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας άγνωστοι δράστες, επιβιβαζόμενοι σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, μετέβησαν σε χρυσοχοείο ιδιοκτησίας 35χρονου ημεδαπού. Στη συνέχεια, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες, εισήλθαν εντός του καταστήματος όπου με την απειλή πυροβόλου όπλου (τύπου Καλάσνικοφ) και μαχαιριού οδήγησαν τον ιδιοκτήτη σε άλλο χώρο του καταστήματος και αφαίρεσαν από τις προθήκες διάφορα κοσμήματα (δαχτυλίδια, βραχιόλια κλπ) μεγάλης χρηματικής αξίας τοποθετώντας τα σε σάκο.

 

Ακολούθως, τράπηκαν σε φυγή επιβιβαζόμενοι στο μοτοποδήλατο το οποίο εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση πυροβολώντας μία φορά στον αέρα προς εκφοβισμό.

 

Κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους βρέθηκαν κρυμμένα σε συστάδα χόρτων οικοπέδου, σε κοντινή απόσταση από το εγκαταλελειμμένο μοτοποδήλατο ο σάκος με τα κλοπιμαία, το όπλο, το μαχαίρι καθώς και προσωπικά ρούχα και αντικείμενα των αγνώστων δραστών. Επίσης, σε άλλο σημείο της διαδρομής διαφυγής τους βρέθηκαν ρούχα και το κινητό τηλέφωνο ενός εκ των δραστών.

 

Οι έρευνες συνεχίζονται σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, σε συνεργασία με τις όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις Τρικάλων και Λάρισας, υπό την καθοδήγηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει συλληφθεί ένας δράστης, ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί του.

 

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας σε συνεργασία με τη συνδρομή του έχοντος την τοπική αρμοδιότητα Αστυνομικού Τμήματος Παλαμά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» - Τετραήμερο εορταστικών εκδηλώσεων
Επόμενο άρθρο 1ο διεθνές βραβείο για καθηγήτρια του ΤΕΙ Ξύλου Καρδίτσας