Συνελήφθη ανθυπαστυνόμος από την Καρδίτσα


Επιχείρηση της αστυνομίας βρισκόταν σε εξέλιξη από το πρωί για την σύλληψη ανθυπαστυνόμου από την Καρδίτσα, ο οποίος επιχείρησε να έρθει στην Αθήνα απειλώντας συγγενικό του πρόσωπο έπειτα από οικογενειακό επεισόδιο.

Ο ανθυπαστυνόμος είχε ένα σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο με την σύζυγό του στην Καρδίτσα, μετά το οποίο η γυναίκα έφυγε από το σπίτι και αυτός φέρεται να τηλεφώνησε στην αδελφή της γυναίκας του που μένει στην Αθήνα και απείλησε ότι ερχόταν για να τη σκοτώσει.

Η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία και στήθηκαν μπλόκα στην εθνική οδό. Ο ανθυπαστυνόμος εντοπίστηκε στο ύψος της Κηφισιάς και του έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά γύρισε πίσω με το αυτοκίνητο, με κατεύθυνση προς Λαμία.

Στα διόδια Αφιδνών οι αστυνομικές δυνάμεις των εγκλώβισαν, αλλά ο αστυνομικός σταμάτησε με το αυτοκίνητό του και κάθισε μέσα, κρατώντας το όπλο του σε εμφανή έξαλλη κατάσταση.

Στο σημείο βρέθηκαν περιπολικά, ασθενοφόρο και διαπραγματευτής, ο οποίος προσπάθησε να πείσει τον ανθυπαστυνόμο να παραδοθεί.

Ο δράστης διέφυγε με περιπολικό, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πως κατάφερε να ξεφύγει από το μπλόκο, και ανέβηκε ξανά την εθνική οδό στο ρεύμα προς Λαμία. Δυνάμεις της αστυνομίας τον καταδίωκαν.

Στο ύψος των Καμένων Βούρλων έκανε αναστροφή στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Λαμία είχε διακοπεί προσωρινά και σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές ΙΧ αυτοκινήτων. Λίγο μετά τις 11:00 επιτράπηκε και πάλι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Η σύλληψη

Συνελήφθη τελικά στις 12:30 το μεσημέρι από άνδρες της ΕΚΑΜ, ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος κοντά στην γέφυρα Καπανδριτίου και μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, όπου κρατείται και παρουσία ψυχολόγου θα δώσει κατάθεση.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό, η οποία είχε διακοπεί για ώρα, διεξάγεται κανονικά και στα δύο ρεύματα. Ωστόσο, παραμένουν οι ουρές χιλιομέτρων στο ρεύμα της εξόδου από το ύψος της Μεταμόρφωσης.

Προηγούμενο άρθρο Δημόσια έκταση στο «Τσιφλικάκι» διεκδικεί ο Δήμος
Επόμενο άρθρο Με μία εντυπωσιακή τελετή λήξης ολοκληρώθηκαν τα ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ