Ειδήσεις

Συνεργασία ΑΠΘ – Δήμου Λίμνης Πλαστήρα


Τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος με σκοπό την προώθηση συνεργασίας Δήμου και ΑΠΘ.

Παρόντες στη συνάντηση ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Νίκος Παπαϊωάννου (Πρόεδρος Τμήματος Κτηνιατρικής και αν. Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ), καθώς και ο κ. Δημήτρης Κωβαίος, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, (καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος).

Συζητήθηκε η προοπτική συμφώνου συνεργασίας Δήμου – Λίμνης Πλαστήρα στον τομέα της εκπαίδευσης φοιτητών του ΑΠΘ στη λίμνη, καθώς και για επιστημονικές δράσεις που θα μπορούν να αναπτυχθούν. Στην πρότασή του ο δήμαρχος αναφέρει ότι παραχωρεί για χρήση των φοιτητών τις υποδομές του Δήμου, καθώς και άλλες διευκολύνσεις για την υλοποίηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων. Θετική ήταν η απάντηση εκ μέρους του ΑΠΘ και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα προκειμένου να δώσει πρακτικά αποτελέσματα η συνεργασία, προς όφελος των δύο φορέων και κυρίως των φοιτητών.

Ακολούθως ο δήμαρχος επισκέφθηκε τα γραφεία της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» της Θεσσαλονίκης, όπου είχε συνάντηση με την υπεύθυνη του Γραφείου Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι σημείο επαφής για τους Δήμους της Θεσσαλίας. Η  «Ελληνογερμανική Συνέλευση» είναι ένα δυναμικό Δίκτυο Δήμων και Περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας των δύο χωρών. Στο δίκτυο αυτό αναμένεται να ενταχθεί άμεσα και ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και δρομολογούνται άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη φυγόποινου στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Προηγμένη Φυσικοθεραπεία