Ειδήσεις

Συνεργασία του Δήμου Καρδίτσας με την Κτηνιατρική Υπηρεσία


Σύσκεψη με θέμα «Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Καρδίτσας. Η σύσκεψη έγινε  το πρωί της Πέμπτης παρουσία του Δημάρχου κ. Τσιάκου, του Αντιδημάρχου κ. Σπάνια και των Προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου.

Κτηνίατροι της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ενημέρωσαν και παρουσίασαν τις εξελίξεις για τη νόσο και ζητήθηκε η συνδρομή των προέδρων των κοινοτήτων στην καταγραφή όλων των οικόσιτων χοίρων στην περιοχή αρμοδιότητας τους.

Κατόπιν τούτων η Υπηρεσία  καλεί όσους εκτρέφουν οικόσιτους χοίρους, να δηλώσουν υποχρεωτικά στον Πρόεδρο της Κοινότητας ή/και στα κατά τόπους Κτηνιατρικά Γραφεία, τον αριθμό και την τοποθεσία εκτροφής τους.

Η καταγραφή όλων των οικόσιτων χοίρων είναι υψίστης σημασίας στα πλαίσια εφαρμογής προληπτικών μέτρων για την αποφυγή εισόδου και εξάπλωσης της νόσου της Αφρικανικής Πανώλους των χοίρων στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση επιζωοτίας αν διαπιστωθεί η κατοχή χοίρων που δεν έχουν δηλωθεί, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από την εθνική νομοθεσία, κυρώσεις.

Η Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής θα συνεχίσει την ενημερωτική εκστρατεία για τις καταστροφικές συνέπειες από την είσοδο και εξάπλωση του ιού της Αφρικανικής Πανώλους των χοίρων στην χοιροτροφία και γενικά στην Οικονομία της χώρας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Υγείας των Ζώων της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στα τηλέφωνα 24413-55237 –55240- 55242 και στα Κτηνιατρικά Γραφεία:

Καρδίτσας τηλ. 24410-23980

Παλαμά τηλ. 24440-22302

Σοφάδων τηλ. 24430-22298 και

Μουζακίου τηλ. 24450-41267

 

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε καλλιέργειες φιστικιάς
Επόμενο άρθρο Στο ΥΠΕΝ ο Πρόεδρος του ΤΕΕ για το Εξοικονόμηση κατ’οίκον ΙΙ