Ειδήσεις

Συνεργασία των Φίλων του Νοσοκομείου με τον Διοικητή


Την  Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε συνάντηση της Ένωσης Προσώπων ‘’Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας’’ με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας, όπου συζητήθηκε το θέμα των διορισμών ιατρικού προσωπικού  το οποίο ζητήθηκε από το  Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα παιδιάτρων 2, καρδιολόγων 2, βιοπαθολόγου 1, ουρολόγου 1, χειρουργού 1 και ορθοπεδικού 1 με προτεραιότητα των παιδιάτρων και των άλλων ειδικοτήτων που ενδιαφέρει άμεσα το Νοσοκομείο Καρδίτσας .

Οι ‘’Φίλοι του Νοσοκομείου Καρδίτσας’’ εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους όπως και όλοι οι συμπολίτες οι οποίοι  εξεδήλωσαν με πολλούς τρόπους το τελευταίο χρονικό διάστημα,  την υπολειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής η οποία  εφημερεύει  διαχρονικά, με αποτέλεσμα για δέκα ημέρες το μήνα οι έχοντες πρόβλημα να μεταβαίνουν Τρίκαλα ή Λάρισα, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και έξοδα των ενδιαφερομένων.  Πλέον ως βασικός μοχλός  λειτουργίας της Μαιευτικής Κλινικής  είναι απαραίτητη η πλήρωση των θέσεων της παιδιατρικής κλινικής, διότι δεν υπάρχει ούτε ιδιωτική Κλινική να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του Νομού μας.

Η συζήτηση έγινε με πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, όπου ο  Διοικητής κ. Βάϊος Βαρελάς ενημέρωσε τους εκπροσώπους  των Φίλων του Νοσοκομείου κ. Νίκου Βασίλειο Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο κ.  Πετράνη Μιχάλη για τις προσπάθειες τις  οποίες κατέβαλε και συνεχίζει  στην κατεύθυνση των διορισμών με το Υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας όπου με όλες τις δυσκολίες πέτυχε προσωρινά την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συνεχίστηκε η συζήτηση για την αναγκαιότητα η οποία υπάρχει και στις άλλες ειδικότητες των ιατρών, ώστε να υπάρξει αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων των κλινικών και γενικότερα όλου του προσωπικού το οποίο εργάζεται στην πληθώρα των ειδικοτήτων που ασχολούνται στο Νοσοκομείο.

Μετά  τη συνάντηση οι εκπρόσωποι της  Ένωσης Προσώπων ‘’Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας’’ εξεδήλωσαν  την συμπαράσταση τους στην διοίκηση του Νοσοκομείου,   την άριστη επικοινωνία που έχουν στο πνεύμα του εθελοντισμού το οποίο τους διακατέχει και ευχαρίστησαν τον Διοικητή για τη συνεργασία τους επισημαίνοντας, ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες συμπαράστασης στο Νοσοκομείο με   φορείς της Καρδίτσας, ανάλογα με τις δυνατότητες που διαθέτουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Προηγούμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Έχουμε ανάγκη να μάθουμε και να νιώθουμε υπερήφανοι για την καταγωγή μας
Επόμενο άρθρο Στην 84η Δ.Ε.Θ. ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν. Ντίτορας