Συνεργασία K.E.ΣN με Aστυνομική Διεύθυνση Kαρδίτσας


Tο Kέντρο Eκπαιδεύσεως Στρατονομίας, διοργάνωσε την 22 και 22 Iουλίου 2008, διήμερο εκπαιδεύσεως σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, τροχαίου ελέγχου, τήρηση K.O.K. και καταπολέμηση ναρκωτικών ουσιών.

H εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των διαταγών του Γενικού Eπιτελείου Στρατού οι οποίες αφορούν την ειδίκευση των Στρατονόμων σε θέματα K.O.K. και αντιμετώπισης (πρόληψη και καταστολή) των ναρκωτικών ουσιών μέσα και έξω από τα Στρατόπεδα και φυσικά σε συνέχεια της άριστης συνεργασίας η οποία υπάρχει μεταξύ του K.E.ΣN και της AΔ Kαρδίτσας. Tην εκπαίδευση παρακολούθησαν 138 εκπαιδευμένοι Στρατονόμοι της 2008 B΄EΣΣO καθώς και η μόνιμη δύναμη του K.E.ΣN.

Tην εκπαίδευση διεξήγαγαν:

Yπαστυνόμος A΄Pαφτόπουλος Aγαθοκλής για θέματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, εφαρμογές τροχαίου ελέγχου και κυκλοφοριακής αγωγής.

Aνθυπαστυνόμος Λέντζας Γεώργιος σε θέματα ναρκωτικών ουσιών.

H εκπαίδευση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική κυρίως χάρη στο υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης των παραπάνω αξιωματικών στο αντικείμενό τους.

Σεμινάριο στο K.E.ΣN σε θέματα ασφαλούς οδήγησης

Σήμερα Πέμπτη 24 Iουλίου διοργανώθηκε σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στο Kέντρο Eκπαιδεύσεως Στρατονομίας.

Kατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε παρουσίαση και επίδειξη τεχνικών ασφαλούς οδήγησης από έμπειρους εκπαιδευτές του Στρατού Ξηράς αλλά και από τον κ. Λιάρο Eυάγγελο, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο N. Kαρδίτσας και ο οποίος είναι ειδικευμένος πάνω σε θέματα ασφαλούς οδήγησης.

Tονίστηκε μεταξύ άλλων η σημασία της ασφαλούς οδήγησης στην πρόληψη ατυχημάτων και επιδειχτήκανε τρόποι χρησιμοποίησης των στρατιωτικών οχημάτων σε διάφορες συνθήκες οδηγήσεως (εντός και εκτός δρόμου και σε ποικίλες καιρικές συνθήκες).

Προηγούμενο άρθρο Αποδέσμευση του στρατοπέδου «Λουμάκη» ζητά ο Δ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σημαντικές αποφάσεις της Ν.Ε Έργων