Συνεχίζεται η υποβάθμιση του κέντρου υγείας Μουζακιου


 Χωρίς κάλυψη παιδιάτρου τις απογευματινές και βραδινές ώρες μένει το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, αφού με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, δεν δίνει τη δυνατότητα εφημεριών του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας το μήνα Αύγουστο.

Επίσης αποσπάστηκαν δύο (2) οδηγοί του Κ.Υ. Μουζακίου στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να μένει μόνο με έναν (1) οδηγό όλη η περιοχή.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση λόγω 15Αύγουστου στον ορεινό όγκο, συνιστούν σοβαρό πρόβλημα επαρκούς ιατρικής κάλυψης της ευρύτερης περιοχής.

Γι’ αυτό το λόγο ο αναπληρωτής Δημάρχου Μουζακίου, αντιδήμαρχος Σωκράτης Κωνσταντάκος, απέστειλε στον Δ/τη του Νοσοκομείου Καρδίτσας, στον Δ/τη 5ης Υ.Πε. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και στους Βουλευτές του Νομού Καρδίτσας την παρακάτω επιστολή:

          «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το μήνα Αύγουστο το Κέντρο Υγείας Μουζακίου θα μείνει χωρίς κάλυψη εφημεριών από παιδίατρο όπως επίσης και από δύο (2) οδηγούς που μετακινήθηκαν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

          Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, αλλά και στην επαρκή κάλυψη της ευρύτερης περιοχής Μουζακίου και Αργιθέας.

          Σας παρακαλούμε όπως δώσετε λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται πλέον, τόσο με την έλλειψη παιδιάτρου τις απογευματινές και βραδινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή, όσο και με την έλλειψη οδηγών, αφού στο Κέντρο Υγείας μένει πλέον μόνο ένας οδηγός.

          Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο του 15Αύγουστου όπου υπάρχει αυξημένος πληθυσμός στον ορεινό όγκο, είναι απαραίτητη η επιπλέον παρουσία όλων των ειδικοτήτων, αλλά και των οδηγών στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου, καθώς έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο πληθυσμός που εξυπηρετείται.

          Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.»

                                                                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ.α.α.

                                                                      Σωκράτης Κωνσταντάκος

                                                                                    Αντιδήμαρχος

                            

Προηγούμενο άρθρο Στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα αθλητικό καλοκαίρι 2011
Επόμενο άρθρο Αντάμωμα Σελλανιτών στο Προάστιο