Συνεχίζεται και το 2014 η άνιση μεταχείριση στα τέλη και αφαίρεση εσόδων από κοινότητες


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Τσαντήλας και Θωμάς Χάρμπας της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Αναγέννηση 2014» μετά την απόφαση της Δημοτικής Πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής (παρά την διαφορετική εισήγηση της οικονομικής επιτροπής) να εισηγηθεί στο Δ.Σ. Καρδίτσας να ισχύσουν για τέταρτη συνεχή χρονιά τα ίδια δημοτικά τέλη που υπήρχαν και το 2010 στους πρώην δήμους που συνενώθηκαν αναγκαστικά με τον Δήμο Καρδίτσας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ αυτή την πολιτική επιλογή και απόφαση, διότι:

  1. Συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά η ληστρική αφαίρεση των εσόδων των πρώην Δήμων για να καλύπτονται τα υπέρογκα χρέη του Δήμου Καρδίτσας, να εξυπηρετούνται τα δάνεια και να καλύπτουν μέρος του τεράστιου λειτουργικού κόστους
  2. Συνεχίζεται παράνομα η άνιση μεταχείριση των δημοτών, αφού δεν εφαρμόζεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη ισονομία των πολιτών στα δημοτικά τέλη
  3. Δεν σέβονατι ούτε την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη
  4. Δεν σέβονται ούτε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, απόρους, νεφροπαθείς, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, παιδιά ΑΜΕΑ) για τις οποίες ενώ στην πόλη της Καρδίτσας ισχύει κοινωνικό τιμολόγιο με 50%, αυτό δεν ισχύει στις 33 κοινότητες!

Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις και τον κάθε δημοτικό σύμβουλο στο συμβούλιο της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2013 με την ψήφο μας να επιβάλλουμε:

  • Ίση μεταχείριση των δημοτών στα δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας
  • Το κοινωνικό τιμολόγιο να ισχύει σε όλες τις κοινότητες για όλες τις ευπαθείς ομάδες
  • Τη μείωση 50% στα δημοτικά τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων σε πλατείες ή πεζοδρόμους, σε συνδυασμό με τον αυστηρό έλεγχο στα τετραγωνικά μέτρα και την άμεση είσπραξη του ετησίου αντιτίμου (πλατείες Ελευθερίας, Νικ. Πλαστήρα, Εθν. Αντίστασης, Στρατολογίας, Καραολή Δημητρίου (Δικαστηρίων), Ειρήνης και Δημοτικής Αγοράς). Στους άλλους χώρους να παραμείνουν ως έχουν.
  • Ενιαίο πάγιο τέλος ύδρευσης στις κοινότητες που υδρεύονται από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης και χαμηλότερο κατά 30% σε όσες υδρεύονται από φυσικές πηγές.

Στην περίπτωση που η Δημοτική Αρχή επιμένει στην απόφασή της και μη έχοντας άλλους τρόπους να πετύχουμε την ισονομία των δημοτών θα προβούμε:

  1. Στην κατάθεση ένστασης κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με όλα τα στοιχεία που αποδειοκνύουν την άνιση και αντισυνταγματική μεταχείριση των πολιτών
  2. Σε καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη
  3. Προσφυγή στη δικαιοσύνη για ανατροπή της απόφασης που είναι παράνομη κύρια στην ουσία και όχι στον τύπο
  4. Ανοιχτή συγκέντρωση των πολιτών για ενημέρωσή τους με τη συμμετοχή κομμάτων, φορέων και βουλευτών

 

Προηγούμενο άρθρο Βράβευση μαθητών που συμμετείχαν στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών
Επόμενο άρθρο Νέος εξοπλισμός για το νοσοκομείο Καρδίτσας