Συνεχίζεται στις 27 Αυγούστου το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας


Συνεχίζεται το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας με σημαντικές εκδηλώσεις τόσο στην Καρδίτσα όσο και σε διάφορα άλλα μέρη του Νομού Καρδίτσας από 27 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2015.

Αρκετές εκδηλώσεις είναι από αυτές που ήταν προγραμματισμένες για τις αρχές Ιουλίου και αναβλήθηκαν λόγω της κρίσης και των δυσκολιών της περιόδου. Παράλληλα έρχονται να προστεθούν και αρκετές καινούργιες, που συνθέτουν ένα ενδιαφέρον παζλ το οποίο αναφέρεται στη σολιστική, χορωδιακή και ορχηστρική μουσική.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν από Παρασκευή 3 Ιουλίου έως Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 καθιστώντας την περιοχή της Καρδίτσας κέντρο πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται με νέους καλλιτέχνες από Πέμπτη 27 Αυγούστου έως και 4 Σεπτεμβρίου 2015.

Το 33ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Cipriano de Rore (1515-1565) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του, Antoine Brumel (1460-1515) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Alexander Glazunov (1865-1936) για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του και Jean Sibelius (1865-1957) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του.

Επαγγελματίες καλλιτέχνες προσφέρουν καταπληκτικές συναυλίες, που σπάνια έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι ακροατές μιας επαρχιακής πόλης.

33 χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

33 χρόνια ζωής , Ποιότητας και Πολιτισμού .

Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 33 χρόνια καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή την Ποιοτική Μουσική, την Κλασική και το Χορωδιακό Τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας.

Το Φεστιβάλ γίνεται χάριν της αγάπης και ευαισθησίας ορισμένων ανθρώπων που πονούν για την πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου μας.

Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Ηλεκτροδοτείται το νέο κτίριο της Σ.Ε.Υ.Π του ΤΕΙ Θεσσαλίας