Συνεχίζεται το πρόγραμμα κοινωνικής ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στο Δήμο Καρδίτσας


Συνεχίζεται και το νέο εκπαιδευτικό έτος το πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης ξένων γλωσσών για παιδιά απόρων οικογενειών που υλοποιεί η Ένωση Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας και την Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών & Δημόσιας Υγείας.
Η συνέχιση του προγράμματος συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου με τον Διοίκηση της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας παρουσία και υπηρεσιακού στελέχους της αρμόδιας Δ/νσης του Δήμου.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Σόλων Ευαγγελόπουλος στο πρόγραμμα «Κοινωνική Ξενόγλωσση Εκπαίδευση» συμμετέχουν παιδιά άπορων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών από την πόλη και τις Κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας που επιλέγονται με βάση τα σχετικά στοιχεία που τηρεί η Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών & Δημόσιας Υγείας και κατανέμονται στα φροντιστήρια των μελών της, όπου παρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσών δωρεάν.
Ο κ. Αλεξάκος συνεχάρη τον κ. Ευαγγελόπουλο για την πρωτοβουλία υλοποίησης του προγράμματος, την οποία ο Δήμος Καρδίτσας μέσω και της Δ/νσης Πρόνοιας στήριξε από την πρώτη στιγμή.
« Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την τοπική μας κοινωνία το πρόγραμμα Κοινωνική Ξενόγλωσση Εκπαίδευση δείχνει την ευαισθησία των ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων της περιοχής μας για την ισότιμη πρόσβαση άπορων παιδιών στην εκπαίδευση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον τους, όπως είναι η γνώση μιας ξένης γλώσσας.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ένωση Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας για την πρωτοβουλία τους και εύχομαι να βρει μιμητές γιατί το έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Ως Δήμοτική Αρχή θα συνεργαστούμε με την Ένωση για την επιτυχία του προγράμματος και είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε κάθε ανάλογη προωτοβουλία που θα στηρίζει τις ευπαθέστερες κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Αλεξάκος.

Ο κ. Ευαγγελόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποστήριξη του Δήμου και διαβεβαίωσε ότι πρόθεση της Ένωσης είναι το πρόγραμμα να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Προηγούμενο άρθρο Επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες χωρίς παρακρατήσεις ζητά ο Κ. Τσιάρας
Επόμενο άρθρο Στις 25 Σεπτεμβρίου περίπου η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων