Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι καθημερινές δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών


Με άλλες 3 όμορφες δράσεις συνεχίστηκε την Τετάρτη στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας που οργανώνει η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «FutureLibrary», με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημητρίου Γιολδάση», τα παιδιά μίλησαν για τη γη και τον ουρανό, πως αντιλαμβάνονται την παρουσία μας εδώ, πως βλέπουν τον ουρανό, τι τα συναρπάζει σ’ αυτόν, τη μέρα, τη νύχτα, το ηλιακό σύστημα.

Σε πολλά μέτρα χαρτί (δωρεά του βιβλιοπωλείου «Βασιλάκος»)τα παιδιά δημιούργησαν εικόνες του ουρανού και της γης και ένωσαν τους δύο κόσμους, μ’ όλα τα μεταφορικά μέσα, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, πυραύλους, φέρυ μποτ, τρένα, κλπ.

Στο τέλος όλοι μαζί στο κέντρο της πλατείας σχηματίσαμε το δικό μας ακρωτήριο «Κανάβεραλ» και αφού μετρήσαμε αντίστροφα όλοι μαζί, πετάξαμε τον πύραυλό μας (με υλικά που μας χάρισε το «StudioIris», των αδερφών Παπαγεωργίου) ξανά και ξανά, αφού μας εντυπωσίασε, μέχρι που… μείναμε από καύσιμα!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, εκπαιδευτικός Κυρία Ντίνα Βλαχούτα, διάβασε στα παιδιά το παραμύθι της Alice Brière – Haquet «Ο μικρόθ πρίγκιπαθ».

Στη συνέχεια έπαιξε με τα παιδιά το παιχνίδι του σωστού και του λάθους με φράσεις και ήρωες βιβλίων και τα παιδιά, έκαναν μεταξύ τους και τις δικές τους σωστές και λάθος ερωτήσεις.

Τέλος το απόγευμα στην Κοινοτική-Λαϊκή βιβλιοθήκη «Καλλιθήρου», η δημιουργική ομάδα της βιβλιοθήκης, αποτελούμενη αποκλειστικά από εθελοντές, μαζί με τα παιδιά, είδαν και φωτογράφισαν τον κόσμο από πάνω, αλλά και από κάτω, έκαναν τις οπτικές συγκρίσεις, συζήτησαν τη διαφορά των δύο αντίθετων διαστάσεων και στο τέλος και με τη βοήθεια της εθελόντριας – θεατρολόγου Χριστίνας Βήτα, έπαιξαν το θεατρικό παιχνίδι του πάνω και του κάτω!!!

Για την πραγματοποίηση των δράσεων ευχαριστούμε ιδιαίτερα το κατάστημα πλεκτών «Βέρα» για τα κουβάρια μαλλί που μας έδωσε, το βιβλιοπωλείο «Βασιλάκος» για το χαρτί του μέτρου που μας δώρισε και το κατάστημα «Κωτσόβολος» Καρδίτσας για το ολοκαίνουργιο laptopπου μας χάρισε!!!

 

Οι δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Η μέρα του ράβε και του ξήλωνε

Αφηγούμαστε την ιστορία της Πηνελόπης, της γυναίκας του Οδυσσέα και υφαίνουμε το δικό μας κομμάτι ύφασμα στον αργαλειό μας.

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος “Παλαιοκκλησίου”

 

Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους

Σχεδιάζουμε ένα μεγάλο χάρτη που θα περιλαμβάνει τις χώρες όλων των αντίθετων κόσμων και ακόμα τους δρόμους για να ταξιδέψεις από τον ένα κόσμο στον άλλο, τους κατοίκους που ζουν σε κάθε χώρα, τα βιβλία που διαβάζουν και τις ιστορίες που αφηγούνται.

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Νικολάου”

 

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Το απόγευμα στις 8:30 θα πραγματοποιηθεί η παρακάτω δράση:

 

Ο Βωβός κινηματογράφος και ο κινηματογράφος που μιλάει…

Προβολή ταινίας του γνωστού κωμικού διδύμου Χοντρός – Λιγνός.

Για μικρούς και μεγάλους. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Νικολάου”

 

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Η Καρδίτσα καλωσορίζει τις «52 Εβδομάδες - 52 Δράσεις σίτισης και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα»
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα υψηλής αισθητικής στο 32ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας