Ειδήσεις

Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι Σμόκοβο 2016”


SMOKOVO2Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με χορούς από την Αν. Ρουμελία και τη Μαύρη Θάλασσα, ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων με χορούς από την Τήλο και τη Ρόδο, ο Μορφωτικός Σύλλογος Δασοχωρίου – Αχλαδιάς με δρώμενο και τραγούδια των Καραγκούνιδων και το παιδικό τμήμα του Χορευτικού Μορφωτικού Ομίλου Σμοκόβου με χορούς από την ‘Ήπειρο χάρισαν πλούσιο θέαμα στην πλατεία του Σμοκόβου. Μεγάλη στιγμή της βραδιάς  η βράβευση του καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Γιάννη Πραντζίδη.

Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 οι πολιτιστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την Ένωση Ποντίων Θεσσαλονίκης με χορούς από τον Πόντο, το Κέντρο Χορού και Λαογραφίας «εν χορώ» από την Πεδινή Καρδίτσα και το εφηβικό τμήμα του συλλόγου με χορούς από την Ικαρία.

SMOKOVO3Τις εκδηλώσεις  που πραγματοποιήθηκαν με τη συμπαράσταση του Δήμου Σοφάδων και του Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος,  ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ζήσης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΟΙΕΔΣ και πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Ζάβαλος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παπαμαργαρίτης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Αλεξόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κοντοβάς, οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Ασημοχωρίου – Γιώργος Αποστολόπουλος, Ανάβρας – Γιώργος Γκένας,  Κτιμένης – Γιώργος Σκονδρογιάννης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σμοκόβου και οικοδεσπότης της βραδιάς Βασίλης Μαρκαντώνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας Μανώλης Στεργιόπουλος, η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων Κατερίνα Σταθοπούλου και ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ανάβρας Βαγγέλης Σίμος.

Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε το 1ο Αντάμωμα Απανταχού Σμοκοβιτών με τεράστια επιτυχία ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 21 Αυγούστου με τον 1ο Αγώνα Δρόμου Ηρώων των Αιθέρων στη μνήμη τριών νέων ανθρώπων, οι οποίοι κατάγονται από τη Ρεντίνα και χάθηκαν στους αιθέρες εκπληρώνοντας επάξια το στρατιωτικό τους καθήκον, του υποσμηναγού Παρούση Νικόλαου (04/11/1998 – Mirage 2000 Σκάλα Ωροπού), του ανθυποσμηναγού Παρούση Κωνσταντίνου (11/01/1996 – Α-7Η Μυρτώο Πέλαγος) και του ανθυπασπιστή Ελευθέριου Ευαγγέλου (11/02/2016  – Agusta Bell 212 Κίναρος).

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο
Επόμενο άρθρο Προετοιμασία για τις συναυλίες ενίσχυσης κοινωνικών δομών του Δήμου Καρδίτσας