Συνεχίζονται με μεγάλη διάθεση και συμμετοχή οι δράσεις Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας


Την Τρίτη 15 Ιουλίου, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, συνεχίστηκαν οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας που οργανώνει η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «FutureLibrary», με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», τα παιδιά προετοιμασμένα από τις προηγούμενες μέρες, έφεραν μαζί τους προσωπικά τους αντικείμενα (παιχνίδια, βιβλία, μικροαντικείμενα) και τα αντάλλαξαν μεταξύ τους, αφού πριν άκουσαν και την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης εκπαιδευτικό Κυρία Ντίνα Βλαχούτα, να τους μιλάει για την αξία του δίνω και του παίρνω, της ανταλλαγής και της κοινωνικής προσφοράς, έτσι μερικοί που ήταν «σκληροί» στο παζάρι της ανταλλαγής, μαλάκωσαν κι αντάλλαξαν εύκολα τα πράγματά τους!!!

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», η εθελόντρια Δανάη Παπαποστόλου, μίλησε στα παιδιά για τ’ αντίθετα που υπάρχουν παντού γύρω μας, την πόλη και το χωριό, τον ουρανό και τη γη, την ειρήνη και τον πόλεμο, το βουνό και τη θάλασσα, το καλοκαίρι κα το χειμώνα.

Τους μοίρασε τις κάρτες των αντιθέτων και αφού ο καθένας «βρήκε» το αντίθετό του, σε πολλά μέτρα χαρτί (προσφορά του βιβλιοπωλείου «Βασιλάκος»), ζωγράφισαν αντίθετους κόσμους, όπως αυτά τους αντιλαμβάνονται, με πολλά χρώματα και τους ένωσαν μεταξύ τους με δρόμους, με μεταφορικά μέσα, με γράμματα, δίνοντας μια ξεχωριστή διάσταση και φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο και μοναδικό χάρτη!!!

Τέλος στη παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» η εκπαιδευτικός Ασπασία Ζάχου με την εθελόντρια Ιωάννα Παπαδάκου, διάβασαν στα παιδιά τα βιβλία, της Ελένης Πριοβόλου, «Ο Τρυφεράκανθος» και της Ιωάννας Γιαννακοπούλου «Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί».

Τα παιδιά έφτιαξαν όμορφους σκαντζόχοιρους με φύλλα πεσμένα από τα δέντρα, αλλά και δικούς τους, με μια έξυπνη μέθοδο ζωγραφικής που ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο και έδωσαν τη δική τους προσωπική χροιά στον καθένα.

Στο τέλος όλοι μαζί παίξαμε στο πάρκο έξω από τη βιβλιοθήκη το γνωστό παιχνίδι «το μαντηλάκι», μια και τους είχε αρέσει πολύ, από την προηγούμενη φορά!

Οι δράσεις συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη σε 2 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Η μέρα των ανέμων

Κατασκευάζουμε έναν ανεμοδείκτη και μαθαίνουμε για το Βοριά και το Νοτιά, τον ανατολικό και το δυτικό άνεμο.

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος “Αρτεσιανού”

 

Η μέρα του γυμνού και του ντυμένου – Συνάντηση των Γ.Α.Κ. Ν. Καρδίτσας με τις Παιδικές Βιβλιοθήκες

Μαθαίνω να ντύνομαι! : Φτιάχνουμε το περίγραμμα του σώματός μας στο χαρτί και μετά σχεδιάζουμε τα ρούχα που θα θέλαμε να φοράμε.

Για παιδιά 6 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη  “Αγγελική Βαρελλά” πλατείας “Δημ. Γιολδάση”.

Η συγκεκριμένη δράση, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) Νομού Καρδίτσας.

Όλοι μαζί, με τη βοήθεια και τη σπιρτάδα των παιδιών, θα φτιάξουμε ρούχα για τα ομοιώματά τους, καπέλα με τη μέθοδο του παπιέ μασιέ, σιδερότυπα  σε μπλουζάκια, φωτογραφίες με φόντο παλιά έγγραφα, μαθητολόγια κλπ., χάρτινες σακούλες κι ότι άλλο κατεβάσει η τεράστια φαντασία μας!!!

 

Όλες οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Προχωρά η αντικατάσταση της κεντρικής διώρυγας του αρδευτικού έργου Ταυρωπού
Επόμενο άρθρο Προχωρά το οδικό έργο παράκαμψη Νεοχωρίου – Μπελοκομίτη