Συνεχίζονται οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη των Σοφάδων


Με κέφι , ζωντάνια και αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη των Σοφάδων στα πλαίσια της διοργάνωσης του φετινού Σοφαδίτικου Καρναβαλιού.

Σε διαγωνισμό θεάτρου με επίκαιρο θέμα αλλά και σε χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς μέχρι τελικής πτώσης επιδόθηκαν το Σάββατο τα  μέλη των  ομάδων  που συμμετέχουν φέτος στο Καρναβάλι υπό την καθοδήγηση του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων, ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό Σοφαδίτικο έθιμο , χάσκα με λουκούμι και αμέσως μετά το παιχνίδι γλωσσοδέτες όπου η κάθε ομάδα πρέπει να πει χωρίς πρόβλημα πέντε γλωσσοδέτες.

Το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού ολοκληρώνεται την Παρασκευή, όπου στην Κεντρική Πλατεία θα βρίσκεται ο κλόουν «Ανακατωσούρας» και θα διασκεδάσει με παιχνίδια, μουσική και χορό τα παιδιά των ομάδων. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί και η τελευταία δοκιμασία για τα μέλη των ομάδων , ο διαγωνισμός χορού ενώ θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των δοκιμασιών και θα απονεμηθεί το έπαθλο στη νικήτρια ομάδα.

Το ξεφάντωμα συνεχίζεται  με το πάρτυ ενηλίκων που διοργανώνεται για ακόμη μία χρονιά από το Σύλλογο Γυναικών Σοφάδων στο καφέ «Κάρμα» την Πέμπτη 15 Μαρτίου ενώ οι προετοιμασίες για το γλέντι του Σαββάτου με την ορχήστρα «Ρωμέικη Ζυγιά» συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Παράλληλα στα άρματα μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές, ενώ μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να ικανοποιήσουν απόλυτα όσους βρεθούν στη Μεγάλη Παρέλαση της Αποκριάς που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. Αμέσως μετά θ’ ακολουθήσει  το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου και γλέντι με την ορχήστρα των φοιτητών της Κτηνιατρικής.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος για τη φετινή διοργάνωση δήλωσε :

«Είναι ευχάριστη παρένθεση μέσα στη γκρίζα ατμόσφαιρα που ζούμε, τα γέλια, τα ποδοβολητά και η χαρά των παιδιών που πλημμύρισαν τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης των Σοφάδων. Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων δίνει για 20η χρονιά τη δικιά του πολύτιμη βοήθεια στη διοργάνωση. Μαζί και με άλλους φορείς ευελπιστούμε ότι το φετινό Σοφαδίτικο Καρναβάλι θα είναι ξεχωριστό. Η εμπειρία των Σοφαδιτών εγγυάται για το τελικό αποτέλεσμα. Άλλωστε έχουμε φτάσει σε σημείο να εξάγουμε τεχνογνωσία και ανθρώπινο δυναμικό και σε γειτονικούς Δήμους».

 

Προηγούμενο άρθρο Hμερίδα για τις εφαρμογές της Γεωργίας Ακριβείας
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Σοφάδων τίμησε τον Χρήστο Σάλτα