Συνεχίζονται τα μαθήματα στους Κοινωνικούς Βιολογικούς Κήπους


Ύστερα από μια μικρή διακοπή δύο εβδομάδων, λόγω διακοπών και πανηγυριών, άρχισαν ξανά τα μαθήματα από την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015. Παραθέτουμε πρόγραμμα έως 10 Σεπτ. με μαθήματα που όπως πάντα αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, περιβάλλοντος και υγείας:

27 Αυγούστου: Ώρα 7.00 μ.ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ: Τι δουλειά έχει ο κατιφές να κάνει παρέα στην ντομάτα; Γιατί δεν κάνουν χωριό (πέρα από τις σαλάτες) η ντομάτα με το αγγούρι; Το φασόλι γιατί απεχθάνεται το σκόρδο και το κρεμμύδι; Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά!
Ύστερα από αιώνες καλλιέργειας της γης (ιδιαιτέρως των μικρών κήπων), ο κοινός άνθρωπος έχει μάθει τα «χούγια» των φυτών, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους. Από εμπειρία και μόνο γνωρίζει τις «παρέες» τους, τους «φίλους» και τους «εχθρούς» τους. Από παράδοση ή εμπειρία χρησιμοποιεί ένα όρο της γεωπονικής που, ίσως, δεν γνωρίζει. Τον όρο
ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Με το Σωκράτη Βασιλάκο, γεωπονο-βιοκαλλιεργητή.

Ώρα 8,00 μ.μ Τα ένζυμα στις τροφές μας: τι είναι, πότε καταστρέφονται, πως και πόσο διατηρούνται και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε καταναλωτής. Με τον Αντώνη Ντάνη- χημικό.

3 Σεπτέμβρη: Ώρα 7.00 μ.μ. Σαν σήμερα, η ιστορική επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη: α) Η επανάσταση του 1843, η οποία κατέληξε στην παραχώρηση συντάγματος από τον βασιλιά Όθωνα και στη μετάβαση της Ελληνικής πολιτείας από την απόλυτη μοναρχία στη συνταγματική μοναρχία β) Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ, μύθος και πραγματικότητα.

Με το Σωκράτη Βασιλάκο

Ώρα 8,00 μ.μ. Αμπέλι – τρυγητός – χορική οινοποίηση Με τον Αποστόλη Περήφανο γεωπόνο- οινολόγο

10 Σεπτέμβρη Ώρα 7.00 μ.μ Ο κήπος της ΕΔΕΜ – δημιουργήστε το δικό σας βιολογικό παράδεισο, στον κήπο, την αυλή ακόμη και στο μπαλκόνι σας.

Με το Σωκράτη Βασιλάκο, γεωπόνο-βιοκαλλιεργητή.

Ώρα 8,00 μ.μ Η μουσική ω ς θεραπευτικό μέσο σε σώμα και ψυχή Με την Αναστασία Σπύρου Εκπαιδευτικό – μουσικό

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr και ιστοσελίδα: www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προηγούμενο άρθρο Επανεκκινούνται δεκάδες έργα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από την πληρωμή 12 εκ. ευρώ
Επόμενο άρθρο 18η Αυγούστου, η επέτειος απελευθέρωσης της Καρδίτσας