Συνεχίζονται τα προληπτικά προγράμματα που υλοποιεί η Νομαρχία


Συνεχίζονται οι επισκέψεις των  κλιμακίων των Κ.Υ.στα χωριά του Νομού μας στα πλαίσια του προγράμματος πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας για τις γυναίκες της υπαίθρου, το οποίο υλοποιείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοιίκηση Καρδίτσας σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας. Το προηγούμενο διάστημα τα κλιμάκια επισκέφθηκαν και υλοποίησαν το πρόγραμμα στα παρακάτω χωριά: τον Βλοχό στις 6 Απριλίου, το Νεοχώρι στις 7 Απριλίου, το Μεσενικόλα στις 22 Απριλίου και τη Συκεώνα στις 28 Απριλίου 2009.

Την Τρίτη 12 Μαΐου το κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Παλαμά βρέθηκε στην Ιτέα, έδρα του δήμου Φύλλου, και υλοποίησε το παραπάνω πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα το οποίο συνεχίζεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά του σημειώνει μεγάλη επιτυχία και φανερώνει ότι ανάλογα προγράμματα είναι αναγκαία για τα χωριά και τις γυναίκες της υπαίθρου. Αποδεικνύεται  η αποδοχή του από την αυθόρμητη και μεγάλη συμμετοχή των γυναικών. Αυτό γιατί οι γυναίκες των χωριών μας δεν επισκέπτονται εύκολα το Νοσοκομείο ή τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς για προληπτικούς λόγους είτε από άγνοια είτε από φόβο ή αμέλεια. 

Με τις επί τόπου επισκέψεις των κλιμακίων των Κέντρων Υγείας στα χωριά  την προθυμία, την απλότητα και την ευγενική εξυπηρέτηση του επιστημονικού προσωπικού (Μαιών, Κοινωνικών Λειτουργών, Επισκεπτριών Υγείας), οι γυναίκες εκτός από τις συγκεκριμένες εξετάσεις , αισθάνονται άνετα και οικεία και  βρίσκουν την ευκαιρία να λύσουν και οποιεσδήποτε απορίες και ερωτήματα έχουν.

Το όφελος από τη συνεργασία αυτή είναι πολλαπλά σημαντικό και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο προσωπικό των Κέντρων Υγείας για την προθυμία και συμμετοχή τους στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος  αφού πολλές φορές αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο και αναγκάζονται να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και κάτω από αντίξοες συνθήκες. 

Προηγούμενο άρθρο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη στο Δήμο Φύλλου της αντινομάρχη υγείας