Συνεχίζουμε και κάθε μέρα οι παρέες μας μεγαλώνουν…


Φτάσαμε αισίως στην 8η μέρα της καλοκαιρινής μας εκστρατείας στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. που υποστηρίζεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Future Library”, χρηματοδοτούμενη αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Μέχρι και χτες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 24 δραστηριότητες στις 10 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. που συμμετέχουν στην καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2013.

Τα παιδιά της παιδικής βιβλιοθήκης του Δημοτικού Διαμερίσματος Παλαιοκκλησίου, είχαν τη χαρά να διαβάσουν βιβλία με φαντάσματα( ένα θέμα που αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά) και στη συνέχεια πάνω σε χαρτιά, αλλά και με χρωματιστά χαρτόνια έφτιαξαν τα δικά τους πολύχρωμα φαντάσματα. Τέλος κυνηγήθηκαν μεταξύ τους δραματοποιώντας το θέμα!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας Σεισμόπληκτα – Καμινάδων το μαύρο είχε την τιμητική του. Τα παιδιά άκουσαν την ιστορία του μαύρου του πρώτου χρώματος γραφής της ανθρωπότητας στα σπήλαια κυρίως. Έπειτα προσπάθησαν να φανταστούν τα χρώματα με κλειστά μάτια και τέλος έγραψαν τ’ όνομά τους και κάποιες φράσεις μαθαίνοντας τη γραφή Braille.

Τέλος στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίου Νικολάου τα παιδιά ήρθαν σ’ επαφή με τα καινούργια βιβλία των παιδικών βιβλιοθηκών (όλα δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»), έπαιξαν με την πολύχρωμη σκακιέρα των βιβλίων χειροκρότησαν οι ομάδες τους αντιπάλους τους και για ένα δίωρο μέσα από τη δράση του παιχνιδιού ξεφύλλισαν τα βιβλία της δωρεάς. Για το βράδυ στον προαύλιο χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης, είχε προγραμματιστεί η προβολή της ταινίας «Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα 2».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Παρασκευή 28 Ιουνίου, 11 – 1 το πρωί

 

  1. Ο βάτραχος είναι βάτραχος

Διαβάζουμε το βιβλίο του Μαξ Βέλθουις, φτιάχνουμε και φοράμε μάσκες βατράχων.

Για παιδιά από 5 – 12 ετών

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίας Παρασκευής

 

  1. Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας

Διαβάζουμε τις περιπέτειες του Έλμερ του Ντέιβιντ ΜακΚι και φτιάχνουμε έναν τεράστιο παρδαλό ελέφαντα.

Για παιδιά 4 – 7 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου»

 

Μπορεί το γκρίζο να είναι αυτή την εποχή το κυρίαρχο χρώμα στην κοινωνία μας, αλλά εμείς στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. αντιστεκόμαστε και στα αθώα παιδικά μάτια προσπαθούμε να περάσουμε χρώματα, πολλά όμορφα και ζωντανά χρώματα, γιατί στις βιβλιοθήκες μας «ο κόσμος είναι πολύχρωμος»…

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση – συζήτηση για το πράσινο σκουλήκι
Επόμενο άρθρο "Smoking Room" στην Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας