Ειδήσεις

Συνολικά μέτρα για τους καταυλισμούς Ρομά ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας


Με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε οικισμό Ρομά της Λάρισας, ο Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας, Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας επικοινώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον επικεφαλής της ομάδας του Υπουργείου Υγείας για τον νέο Κορωνοϊό κ. Σωτήρη Τσιόδρα, στον οποίο περιέγραψε τις συνθήκες στους οικισμούς του Δήμου Καρδίτσας (Μαύρικα) και των Σοφάδων, όπου ζουν χιλιάδες Ρομά με τις οικογένειές τους.

Τόνισε, δε, πως το πρόβλημα είναι ευρύτερο και αφορά ολόκληρη την περιφέρεια, καθώς υπάρχουν διάσπαρτοι καταυλισμοί σε ολόκληρη την Θεσσαλία.

Στην επικοινωνία των δύο ανδρών, ο κ. Τσιάρας ανέφερε πως σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται καν οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, διακινδυνεύοντας έτσι τη γρήγορη διασπορά του ιού στους καταυλισμούς και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων των Ρομά.

Ο κ. Τσιάρας, επεσήμανε παράλληλα τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού στα αστικά κέντρα από τις αθρόες  μετακινήσεις των Ρομά και πρότεινε στον Σωτήρη Τσιόδρα, να εξεταστεί από την ομάδα του η εφαρμογή συνολικότερων μέτρων για όλους τους καταυλισμούς σε ολόκληρη την περιφέρεια Θεσσαλίας και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Προηγούμενο άρθρο Kεκλεισμένων των θυρών οι Λειτουργίες τη Μ. Εβδομάδα
Επόμενο άρθρο Άμεση καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ στους οικοδόμους