Ειδήσεις

Συνταξιούχοι ΙΚΑ Καρδίτσας: Ημέρα Δράσης για την υγεία


Αυτή την κρίσιμη στιγμή από την παγκόσμια πανδημία και τα μεγάλα προβλήματα, που είναι μπροστά μας, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, του μικρομεσαίους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και νεολαία, απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και διεκδικούμε:

Την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των κλάδων ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση, με στελέχωση όλων των αναγκών της Δημόσιας Υγείας.

Να ανοίξουν όλες οι δομές, τα νοσοκομεία, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, οι ανενεργές δομές πρωτοβάθμιας Υγείας σε 24ωρη λειτουργία. Να εφοδιαστούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά, μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς.

Αυτή την περίοδο πολλοί από τους συνταξιούχους, αλλά και νεότεροι σε ηλικία ασθενείς, που είναι κλεισμένοι στα σπίτια και αντιμετωπίζουν διάφορες σοβαρές αρρώστιες και νοσήματα, έχουν μεγάλα προβλήματα. Κινδυνεύουν περισσότερο από την χρόνια ασθένειά τους παρά από τον κορονοϊό. Αυτό συμβαίνει γιατί χρειάζονται εξετάσεις, που δεν μπορούν να τις κάνουν, αφού δεν μπορούν να πάνε στα νοσοκομεία. Επίσης δυσκολεύονται να έχουν συνταγογράφηση, καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές και νέες τεχνολογίες.

Χρειάζονται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές Υγείας, καθώς και οι ιδιώτες γιατροί να επισκέπτονται τους έχοντες ανάγκη ασθενείς στα σπίτια τους. Να γίνονται οι εξετάσεις και η συνταγογράφηση εκεί ώστε να πάρουν τα φάρμακά τους. Το κόστος να αναληφθεί από το κράτος δίχως καμιά πληρωμή από τους ασθενείς. Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην υγεία σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη δίχως προϋποθέσεις, προαπαιτούμενα, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο της Υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και της συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων.

Δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, ό,τι είναι πληρωμένο από δικά μας χρήματα και δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή, ούτε μας χαρίστηκαν από καμία κυβέρνηση. Αυτήν τη δύσκολη για τους συνταξιούχους περίοδο απαιτούμε από την κυβέρνηση:

Στους συνταξιούχους, που έχουν υποβάλει αίτηση απόδοσης της σύνταξής τους και ένα μέρος από αυτούς παίρνει μόνο προσωρινή σύνταξη, αλλά και ένα άλλο που δεν έχει λάβει ούτε αυτή, να τους αποδοθεί άμεσα ένα μέρος από τα χρήματα που δικαιούνται και θα τα λάβουν αναδρομικά, για τις αυξημένες ανάγκες αυτής της περιόδου.

Σε όλους τους συνταξιούχους, που τα χρόνια της κρίσης είχαν θανατηφόρες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές τους, σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, αφαίρεση του ΕΚΑΣ, σε κοινωνικές παροχές και οι συντάξεις τους μειώθηκαν δραματικά, μπροστά στις απαιτήσεις της κατάστασης, αλλά και του Πάσχα, να αποδοθεί σε όλους το δώρο τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει ο Δήμος Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Ενεργοποιείται γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης από το Κέντρο Γυναικών