Ειδήσεις

Συντονισμός για τη νέα αντιπυρική περίοδο – Συνεδρίασε το ΣΝΟ Πολιτικής Προστασίας


Ξεκινάει την 1η Μαϊου η νέα αντιπυρική περίοδος και με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία συνεδρίασε, το πρωί της Τρίτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και κυρίως της Πυροσβεστικής, έγινε ένας πρώτος εκτενής προγραμματισμός δράσης ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός.

Η έγκαιρη προετοιμασία και η καλή συνεργασία, εξάλλου, είναι τα δύο βασικά ζητούμενα για όλους τους αρμόδιους με την πυροπροστασία.

Της σύσκεψης προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος ο οποίος πλαισιώνονταν από τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τσόφα καθώς επίσης και από την Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας κ. Μπαρτζώκα.

Πέρα από τους εκπροσώπους των Δήμων και των αρμόδιων υπηρεσιών, το παρών στη σύσκεψη έδωσαν και αρκετοί εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων το έργο των οποίων εκτιμήθηκε από όλους.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να οριστεί ένας υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, να καθοριστούν οι αντιπυρικές ζώνες και να γίνει προγραμματισμός όλων εκείνων των έργων που θα πρέπει να γίνουν ώστε να μην προκύψουν δυσάρεστα γεγονότα.

Η αντιπυρική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι τις  31 Οκτωβρίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήρια επιστολή Σωτήρη Κουλοκτσή
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή στη φιέστα του Θρύλου για τη Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού