Ειδήσεις

Συντονιστής της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΟΔΕ Ηλείας ο Κ. Τσιάρας


Στον Πύργο Ηλείας βρέθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίουο Βουλευτής Καρδίτσας και Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας, με την ιδιότητα του συντονιστή της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΟΔΕ Ηλείας στον Πύργο. Η συγκεκριμένη εκδήλωση, που διεξήχθη ταυτόχρονα με άλλες ανάλογες εκδηλώσεις στις ΝΟΔΕ όλης της χώρας, ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο εσωκομματικών διεργασιών και διαλόγου, υλοποιώντας τη δέσμευση του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη να δοθεί λόγος και ρόλος σε κάθε μέλος της παράταξης.

Απευθυνόμενος στα μέλη της ΝέαςΔημοκρατίας, που γέμισαν την  αίθουσα του ΕπιμελητήριουΗλείας, ο Γ.Γ. τόνισε, πως: «Με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ και τις σημαντικές εξελίξεις του τελευταίου εξαμήνου, έχουμε περάσει σε μια νέα φάση πολιτικών εξελίξεων». Και συνέχισε: «Δεν μας αρκεί να εισπράττουμε απλά τη φθορά της κυβέρνησης. Και δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί παρατηρητές της κυβερνητικής απαξίωσης.Επιβάλλεται λοιπόν να αξιοποιήσουμε τον όποιο χρόνο διαθέτουμε μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση για να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος.Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμεμε ενότητα και ομαδικήδουλειάόλων μας. Στο εξής, η βάση της ΝέαςΔημοκρατίας,τα όργανα του κόμματος έχουν ενεργό παρέμβαση και συστηματική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και στον καθορισμό της πολιτικής μας».

Νωρίτερα ο κ. Τσιάρας έδωσεσυνέντευξητύπου στα τοπικάμέσαενημέρωσης. Απαντώντας σε σχετικέςερωτήσεις, ο κ. Τσιάραςυπογράμμισε, πως: «Ο κ. Τσίπρας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τελικά αποδεικνύεται ότι μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην Ελλάδα, όχι μόνο γιατί καθυστέρησαν επικίνδυνα να δρομολογήσουν εξελίξεις που φαντάζουν μονόδρομος αλλά κυρίως γιατί στην προσπάθειά τους να επιχειρήσουν μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό.. Οι επιχειρούμενες αλλαγές και στο φορολογικό- ασφαλιστικό και στον αναπτυξιακό νόμο που συζητάμε, δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαντήσει σε κρίσιμα και ουσιαστικά ζητήματα.»

Σε ερώτηση για το να θεωρεί ότι οι πρόωρες εκλογές μπορούν να δώσουν λύση, ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι: «Καμιά αντιπολίτευση  δεν μπορεί να προκαλέσει από μόνη της εκλογές. Η άποψη μας είναι ότι αυτή η κυβέρνηση θα συρθεί από μόνη της σε εκλογές, γιατί ακριβώς δεν θα μπορεί να ικανοποιεί αυτό που υποσχέθηκε στους Έλληνες πολίτες. Με τις δικές της επιλογές και παραλείψεις, η ελληνική κοινωνία θα βρεθεί προ μεγάλων αδιεξόδων. Άρα λέμε ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο ακόμα κι αν το κόστος των εκλογών είναι μεγάλο, ακόμα κι αν αυτό αντίκειται σε αυτό που η ΝΔ πιστεύει διαχρονικά.»

Τέλοςσχολιάζοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την Συνταγματικήαναθεώρηση, τόνισε, πως: «Εμείς θέλουμε την Συνταγματική Αναθεώρηση. Όχι μόνο δεν την φοβόμαστε αλλά είναι αναγκαία. Αλλά ο τρόπος που στέκεται η κυβέρνηση απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θεσμικό ζήτημα, μόνο ερωτηματικά μας δημιουργεί  και την αίσθηση ότι προσπαθεί να ξεφύγει από τα μεγάλα προβλήματα.»

Προηγούμενο άρθρο Στο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Ναυπάκτου η χορωδία του Δ. Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Δομές ΚΔΗΦ και ΚΗΦΗ συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέσω του ΕΣΠΑ