Ειδήσεις

Συντονιστική Επιτροπή Πληγέντων Καμινάδων: Η κοροϊδία συνεχίζεται


Τρεις μήνες πέρασαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στο νομό μας και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ με περίσσια χαρά, αλλά και θράσος, ανακοίνωσε πως «δίνεται λύση στο πρόβλημα της καταστροφής σε βοηθητικούς –αποθηκευτικούς χώρους της κύριας κατοικία με την καταβολή επιδόματος 600 ευρώ»! Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας! Αυτά τα χρήματα σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική  αξία της καταστροφής αυτών των χώρων και επομένως δεν πρόκειται για αποζημίωση. Για πολλούς από εμάς οι χώροι αυτοί αποτελούν ένα βασικό κομμάτι του νοικοκυριού και της περιουσίας με αντικείμενα και συσκευές μεγάλης αξίας.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια ευρώ στα τηλεοπτικά κανάλια, στην Aegean και στις μεγάλες επιχειρήσεις με φοροαπαλλαγές και άλλα δωράκια, τα οποία ψήφισε στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό για το 2021. Μάλιστα ο Δήμος ευχαριστεί θερμά την ηγεσία του υπουργείου που ανταποκρίθηκε στο αίτημά της! Άκουσον άκουσον ! Επιπλέον μέσα σε όλο αυτό το φιάσκο ευχαριστεί τον συμπολίτη μας υπουργό δικαιοσύνης και τους τοπικούς βουλευτές. Οι πληγέντες του νομού δεν χρωστάμε ευχαριστώ σε κανέναν. Ό,τι κερδίσαμε το καταφέραμε  με τον οργανωμένο και μαζικό αγώνα μας, με το διεκδικητικό μας πλαίσιο  και όχι από τις φιλανθρωπίες των πολιτικάντηδων, που μας δουλεύουν ψιλό γαζί για να μας έχουν του χεριού τους!

Η δημοτική αρχή σκόπιμα αποσιωπά τα δίκαια αιτήματα των πληγέντων της Καρδίτσας που υποτίθεται πως και η ίδια ψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο. Απ’ ότι φαίνεται, μόνος σκοπός τους είναι να μας πείσουν ότι οι ανάγκες και τα αιτήματά μας είναι μαξιμαλιστικά και «ακραία» γιατί δεν χωράνε στην οικονομία των συμφερόντων που εξυπηρετούν.  Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα αιτήματά μας για αποζημιώσεις και αποκαταστάσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις,  για αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα που να προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας που έχουν μετατραπεί σε μονάδες μιας νόσου. Να γίνει διαγραφή τόκων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα των χρεών μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος όλων των πληγέντων της περιοχής σε εφορία, δήμο, ΔΕΗ, ΟΤΕ και αναστολή των δημοτικών ανταποδοτικών τελών κλπ. Απαλλαγή από ΕΦΚΑ-ΟΓΑ – ΟΑΕΕ – ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης, ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ και δημοτικά τέλη για αγρότες και μικροεπιχειρήσεις. Να ανασταλούν κάθε είδους μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ για τους πληγέντες του νομού.

Άραγε θα υπάρχει και άλλο επεισόδιο σ’ αυτό το σήριαλ;

Προηγούμενο άρθρο Αυτοψία Χαρδαλιά σε αποθήκη εμβολίων στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD