«ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» από 1η Ιανουαρίου στο Δήμο Καρδίτσας


Ήδη σε συνεργασία του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ στα πλαίσια του προγράμματος αποφασίσθηκε η δωρεάν μεταφορά των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στο δήμο Καρδίτσας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα εξής:

Όπως ανακοινώθηκε από την ΚΕΔΚΕ η έναρξή του ορίσθηκε στην 1η Ιανουαρίου 2009 και κατά συνέπεια η λήξη του στην 1η Μαρτίου του 2010. Στην επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΚΕ κ. Νικ. Κακλαμάνη αναφέρονται τα εξής:

«Θα ήθελα κατ΄ αρχή να σας ευχαριστήσω για την άμεση, από τους περισσότερους, ανταπόκριση στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Λόγω όμως της καθυστερημένης άφιξης των συμβάσεων (το 20% των συμβάσεων δεν έχει ακόμη κατατεθεί), άλλων προβλημάτων που εντοπίστηκαν στη συμπλήρωση και διατύπωση των συμβάσεων και τέλος αδυναμίας ετοιμότητας από ορισμένα ΚΤΕΛ (προμήθεια νέων λεωφορείων), μεταθέτουμε την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος από την 1η Νοεμβρίου 2008 στην 1η Ιανουαρίου 2009 και κατά συνέπεια η λήξη του μετατίθεται στην 1η Μαρτίου του 2010.

Η τροποποίηση των συμβάσεων, που έχουν ήδη αποσταλεί, με τις νέες ημερομηνίες δεν χρειάζεται να κατατεθεί στην ΚΕΔΚΕ.

Επ’ ευκαιρία, σας ενημερώνω ότι η ταμειακή ροή για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» άρχισε με την καταβολή της συμμετοχής του Υπουργείου Μεταφορών, ύψους 8 εκ. €.

Υπενθυμίζουμε ότι για το Δήμο Καρδίτσας μετά από αίτηση – πρόταση που κατατέθηκε το 2007 από τη Δημοτική Αρχή και μετά από νέα κατανομή της ΚΕΔΚΕ, εγκρίθηκε το ποσό των 244.548 ευρώ. Το ποσό με βάση και την σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος με το Αστικό ΚΤΕΛ, θα αξιοποιηθεί για τη μείωση εισιτηρίου στις υφιστάμενες γραμμές εντός πόλης Καρδίτσας και στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ, αποφασίσθηκε  ότι η μείωση θα είναι:

– Για την πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Καρδιτσομαγούλας, Αρτεσιανού, Παλαιοκκλησίου από 0,90 ευρώ σε 0,70 ευρώ.

– Για τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ρούσσου, Αγιοπηγής από 1,30 ευρώ σε 0,90 ευρώ.

Ήδη πάντως σε συνεργασία του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ στα πλαίσια του προγράμματος αποφασίσθηκε η δωρεάν μεταφορά των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Η ισχύς του προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θα είναι για 14 μήνες, η δε εκτέλεσή του έπειτα και από την παράταση που ανακοινώθηκε θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου 2009 και θα λήξει την 1η Μαρτίου του 2010.Με βάση την προκήρυξη του προγράμματος υπάρχει η δυνατότητα συνέχισής του και μετά την πρότασή του, ενώ η ΚΕΔΚΕ εκτιμά ότι θα υπάρξουν χρηματοδοτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του ΕΣΠΑ.

Προηγούμενο άρθρο Τιμήθηκε η ημέρα των Ηνωμένων Εθνών
Επόμενο άρθρο 261.000 ευρώ για τα Κλειστά Σοφάδων και Παλαμά